Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Υποδεχθείτε την άνοιξη στο σπίτι σας!


Μπορεί να κουραστείτε αλλά το αποτέλεσμα αξίζει…

Έφτασε η στιγμή που πρέπει να αρχίσετε να οργανώνεστε και να προετοιμάζετε το σπίτι σας για τις ανοιξιάτικες μέρες που έχουν ήδη αρχίσει. Γι’ αυτό ανοίξτε το σπίτι σας και κάντε ένα πολύ καλό ανοιξιάτικο καθάρισμα. Και μαζί με τους ανανεωμένους χώρους σας είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθείτε και εσείς…

Από πού να ξεκινήσετε

Το ξεκαθάρισμα ή καλύτερα ξεσκαρτάρισμα των πραγμάτων σας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Έτσι, θα απαλλαγείτε από πράγματα που δεν χρειάζεστε πια. Μπορείτε επιπλέον κάποια πράγματά σας να τα στείλετε για ανακύκλωση ενώ τα πιο χρήσιμα μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα σε κουτιά και μετά στην αποθήκη ή στο πατάρι.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ανοίξετε τα ντουλάπια σας και να βγάλετε τα πράγματά σας έξω προκειμένου να τις καθαρίσετε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι. Επιπλέον μπορείτε να ρίξετε μερικά φακελάκια λεβάντας και να ξαναοργανώσετε τα ρούχα και τα πράγματά σας. Το ίδιο θα κάνετε και στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου. Μη ξεχάσετε να καθαρίσετε και τα φωτιστικά σας καθώς εκεί συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα σκόνης.

Εάν έχετε κρυστάλλινα κάντε τις επιφάνειες τους με ζεστό νερό και ξύδι για να γυαλίσουν. Τέλος τα κουρτινόξυλα είναι ακόμα μια εστία σκόνης. Οπότε καλό ξεσκόνισμα από πάνω προς τα κάτω για να μην κάνετε διπλές δουλειές.


Δώστε σημασία στη λεπτομέρεια!

Ξεσκονίστε πολύ καλά τις πόρτες, τα πόμολα και τους διακόπτες. Κατεβάστε και πλύνετε τις κουρτίνες, καθαρίστε τα στόρια και τα τζάμια. Βγάλτε και πλύνετε τα μαξιλάρια από τον καναπέ σας εάν πλένονται. Μη ξεχάσετε τα παιχνίδια των παιδιών. Όσα πλένονται βάλτε τα στο πλυντήριο και τα υπόλοιπα καθαρίστε τα με αντιμικροβιακά πανάκια. Στείλτε τα χαλιά για καθάρισμα και φύλαξη ή καθαρίστε τα μόνες σας με σόδα.
Καθαρίστε τα παραθυρόφυλλα και το μπαλκόνι σας.


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου