Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Φλώρινα: Ενδιαφέρον της Γερμανίας για επενδύσεις

Με θέματα τουρισμού και ενέργειες ασχολήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος με τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονική Wolfgang Hoelcher-Obermaier.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Γερμανού πρόξενου ήταν και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας στην περιοχή της Φλώρινας έτσι ώστε να αποδεσμευτεί σταδιακά από το λιγνίτη και το πετρέλαιο, εστιάζοντας στις καινούργιες τεχνικές μείωσης των ρύπων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου ο Γερμανός πρόξενος επεσήμανε πως στόχος του είναι η επικοινωνία Ελλήνων και Γερμανών και η ενημέρωση των συμπατριωτών του για τις δυνατότητες που υπάρχουν εδώ, ως τόπος επισκέψιμος και επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος δήλωσε "η συζήτηση τόσο για τα ενεργειακά όσο και για το τουρισμό ήταν εποικοδομητική αλλά σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχει η συνεργασία που θα προκύψει μεταξύ Γερμανών επενδυτών και φορέων της Ελλάδας".

Στο πλαίσιο της συνάντησης τους συζητήθηκε ακόμα και η παραγωγή βιολογικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προιόντων αλλά και η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.


ερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου