Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ολοκληρώνεται τέλος καλοκαιριού ή ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 15 Μαΐου το έργο κατασκευής της νέας πτέρυγας

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο περαίωσης και να παραδοθεί τέλος του καλοκαιριού αντί για το φθινόπωρο.
Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών του έργου εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Μποδοσάκειο συνοδευόμενος από τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας για να επιθεωρήσει την πρόοδο του έργου. Ανέφερε μάλιστα ότι δεν πρόκειται για «έργο βιτρίνας, αλλά για ένα έργο το οποίο βοηθά πάρα πολύ στη λειτουργικότητα του νοσοκομείου». Σημείωσε δε ότι στο έργο αυτό έρχεται να προστεθεί τις επόμενες μέρες η ένταξη του έργου κατασκευής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, έργο ύψους 10,67 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε «να μπορέσει το Μποδοσάκειο, που είναι η ναυαρχίδα των νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία, να επιτελέσει τον σημαντικό του ρόλο».

Την πεποίθηση ότι το έργο θα παραδοθεί νωρίτερα, τέλος του καλοκαιριού, εξέφρασε η διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης Αναστασία Μπούρτσου, καθώς όπως ανέφερε, ήδη έχει ολοκληρωθεί το έργο κατά 50%.
Συγκεκριμένα τα έργα που απομένουν αφορούν στη διαμόρφωση του ελικοδρομίου, του μεταλλικού στεγάστρου, βραχόκηπου και του φυλακίου εισόδου, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει αλλάξει όψη το νοσοκομείο με τα έργα αναβάθμισης της υφιστάμενης υποδομής που τόσο ανάγκη είχε.

Η κ. Μπούρτσου ανακοίνωσε ακόμη ότι «στις 15 Μαΐου θα έχουμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου», καθώς «αυτή τη στιγμή διορθώνονται κάποιες μικρές παρατηρήσεις».
Εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες της προς την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης για την άψογη συνεργασία και την επίβλεψη για το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου αλλά και των άλλων έργων που έχουν προγραμματιστεί τόσο για το Μποδοσάκειο όσο και το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.
Την ευαρέσκειά της για τον εκσυγχρονισμό του Μποδοσάκειου εξέφρασε και η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, καθώς, το Μποδοσάκειο είναι το στήριγμα για την υγεία ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Σχολιάζοντας το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου είπε ότι θα συμβάλλει στην εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση του προσωπικού αλλά και των ασθενών.
Χαρακτήρισε ωστόσο ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας την έγκριση δημοπράτησης της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα για νέα δυναμική εξέλιξη του νοσοκομείου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου «προκειμένου το κορυφαίο στήριγμα της υγείας των κατοίκων της περιοχής να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας».
Υπενθυμίζεται ότι το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες: επανασχεδιασμό της κεντρικής πύλης εισόδου με δύο ζώνες εισόδου και εξόδου των οχημάτων και τρίτη για την αποκλειστική διέλευση των ασθενοφόρων. Διαμόρφωση του χώρου της κεντρικής εισόδου του κτιρίου και της εισόδου των επειγόντων περιστατικών.
Ανακατασκευή του ελικοδρομίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (για το προσωπικό και τους επισκέπτες) και χώρο στάθμευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Διευθέτηση της κυκλοφορίας και έλεγχο αυτής με τα κατάλληλα μέσα (σήμανση κλπ), δεντροφυτεύσεις και άρδευση του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή παιδικής χαράς κοντά στο Παιδιατρικό Τμήμα και φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου.


πτολεμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου