Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: υπογραφή αποφάσεων ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ



Αποφάσεις ένταξης  έργων στο ΕΣΠΑ
 που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, κατά την επίσκεψη του σήμερα Πέμπτη στην Καστοριά.

Τα έργα που αφορούν στο αποχετευτικό δίκτυο οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Αναργύρων του Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, τα αποχετευτικά δίκτυα Κολοκυνθούς, Καλοχωρίου και Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού 7,1 εκατομμυρίων ευρώ, τα αποχετευτικά δίκτυα της Αγίας Τριάδας του Δήμου Καστοριάς προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, τις αστικές αναπλάσεις της περιοχής Φουντουκλή Καστοριάς προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, τη βελτίωση της οδού της περιοχής του Οικισμού της Αγίας Άννας του Δήμου Νεστορίου, από τη γέφυρα έως τον οικισμό, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Δημοπρατείται επίσης το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, προϋπολογισμού 3, 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άμεσα εντάσσεται το 1ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο,  προϋπολογισμού 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Ανέφερε ακόμη ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, το έργο που αφορά στην ανάδειξη Λίθινου Προϊστορικού Οχυρωματικού Περιβόλου Ανασκαφικού Πάρκου Δισπηλιού  Καστοριάς, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η πρόσκληση για τα  έργα προτεραιότητας, στα οποία περιλαμβάνονται και δράσεις που αφορούν στην προστασία της λίμνης της Καστοριάς.
Η συνολική πρόσκληση είναι 22 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στη  λίμνη της Καστοριάς.

ερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου