Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κατάληψη «Σπάρτακου» στο Νότιο Πεδίο και στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε.


Σε κατάληψη στο Νότιο Πεδίο και στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, προχώρησε χτες στη 1 το μεσημέρι το σωματείο «Σπάρτακος».
Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το σύστημα παραγωγής και εξόρυξης στο μεγαλύτερο ορυχείο του λεκανοπεδίου, αλλά και στο σύστημα φόρτωσης του μεγαλύτερου σταθμού του ενεργειακού κέντρου.
Όπως διευκρινίζει το σωματείο οι καταλήψεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα, ενώ αν χρειαστεί μπορεί να ενταθούν, οπότε θα προκληθούν προβλήματα στην εξόρυξη και στην τροφοδοσία του σταθμού με λιγνίτη. Αίτημα των εργαζομένων είναι η άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ΔΕΗ, καθώς η παρούσα ήταν διετής για τα έτη 2008 – 2009 και έληξε στις 31/12/2009.

Η τελευταία διαπραγμάτευση μεταξύ διοίκησης ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ, ήταν προχτές βράδυ, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ για το περιεχόμενο της ΣΣΕ, ενώ οξυμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ Σπάρτακου και ΓΕΝΟΠ για το ίδιο θέμα. Σήμερα η ΓΕΝΟΠ έχει ανοιχτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες και τα συνδικάτα να πάνε με ομόφωνες θέσεις στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της επιχείρησης.

Η χτεσινή κατάληψη στο Νότιο Πεδίο και στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ήταν συμβολική και αναμένονταν να λήξει νωρίς το απόγευμα.

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου