Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μειώθηκαν τα τροχαία, αλλά αυξήθηκαν οι θάνατοι στην άσφαλτο

Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τον Απρίλιο τρέχοντος έτους, έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα, παρατηρείται σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο παρατηρείται αύξηση στους θανάτους και στους σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 8.477 τροχονομικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 1.334 επικίνδυνες παραβάσεις.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν τον Απρίλιο του 2012, 10 τροχαία δυστυχήματα έναντι 18 τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 44,44%). Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 2 που είχαν συμβεί τον Απρίλιο του 2011, 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 3 που είχαν συμβεί τον Απρίλιο του 2011, 5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 13 τον Απρίλιο του 2011.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 12 παθόντες (έναντι 25 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί έναντι 2 τον Απρίλιο του 2011, 4 σοβαρά τραυματίες έναντι 3 τον Απρίλιο του 2011 και 5 ελαφρά τραυματίες έναντι 20 τον Απρίλιο του 2011.

Η υπερβολική ταχύτητα, οι παραβάσεις σήμανσης και η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, αποτελούν τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, τονίζεται ότι οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο του 2012, πραγματοποιήθηκαν 8.477 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 98 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 1.334 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 597 για υπερβολική ταχύτητα, 48 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 18 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 60 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 12 για αντικανονικό προσπέρασμα, 29 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 86 παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 27 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 7 για μη κίνηση στο άκρο αριστερό του οδοστρώματος, 2 για αντικανονικούς ελιγμούς, 340 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, 1 για παραβίαση προτεραιότητας, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 7 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Με γνώμονα την ασφαλή οδήγηση και την οδική ασφάλεια, η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
 Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου