Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Απόδοση τιμής, σεβασμού και αγάπης στην Κίτσα Λεσγίδου

Άοκνη και σεμνή.
Μία γλυκιά μορφή και μία προσωπικότητα σοφή στο νου και την καρδιά.
Η αγκαλιά της ήταν πάντα ανοιχτή για όλους και οι συμβουλές της πολύτιμες!!!
Έτσι θα τη θυμάμαι πάντα την αγαπητή ΚΥΡΙΑ Κίτσα, όπως την αποκαλούσα, και με την οποία δεν χόρταινα να συζητώ επί ώρες… και να δέχομαι τις συμβουλές της, ακόμα και τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις της, σχετικά με την αρθρογραφία, καθώς υπήρξε άξια λειτουργός στο ναό της παιδείας.

 Όλες οι κοινωνικές και λογοτεχνικές της ανησυχίες είναι αποτυπωμένες στο πλούσιο συγγραφικό της έργο, μέσα από το οποίο θα εξακολουθεί να διδάσκει.. ως άριστη εκπαιδευτικός. Η αμέριστη αγάπη της για όλους, η καλοσύνη, η σωφροσύνη και η αξιοπρέπεια, συνέθεταν την προσωπικότητά της ως εκπαιδευτικού και ως ανθρώπου.

Τα πλούσια φιλανθρωπικά αισθήματα και η ευαισθησία της για τα παιδιά την οδηγούσαν σε ιδρύματα όπου φιλοξενούνταν άτομα ανήμπορα και ορφανά παιδάκια, προσφέροντας στοργή και αγάπη. Υπήρξε πρότυπο συζύγου, του αείμνηστου Δικηγόρου Χρήστου Λεσγίδη και καμάρωνε τους δυό γιους της Χαράλαμπο και Λευτέρη, αλλά και μία δυναμική αναντικατάστατη γιαγιά.

 Οπλισμένη με πίστη και δύναμη υπέμεινε καρτερικά τα προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε διατηρώντας την ψυχική της ευγένεια μέχρι το τέλος. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ φτωχό το κείμενό μου για ν’ αποδώσω τα πρέποντα, γράφοντας για την Κίτσα Λεσγίδου, καθώς ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που άφησε πίσω το στίγμα της φεύγοντας για την ΄΄κοινωνία των Αγγέλων ΄΄
… Είναι μία ελάχιστη οφειλόμενη τιμή στην μεγάλη προσφορά σου.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ…


Κούλα Πουλασιχίδου-Ptolemeos



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου