Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ανεπαρκές σε ασφάλεια χρηστών το Hotmail


Η υπηρεσία Hotmail της Microsoft δεν προσφέρει ένα σύστημα ελέγχου του ηλεκτρονικού λογαριασμού για πάνω από 350 εκατομμύρια χρήστες της, σε σχέση με του δυο μεγάλους ανταγωνιστές της Google και Yahoo.


Οι χρήστες του Hotmail δεν έχουν έναν εύκολο τρόπο να δουν αν ο λογαριασμός τους έχει προσπελαστεί από μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη.

Θα περίμενε κανείς ότι με την ολοένα ανησυχητικά αυξανόμενη παραβίαση των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η εταιρεία θα έδινε στους χρήστες της έναν τρόπο να ελέγξουν αν η πρόσβαση στο λογαριασμό τους έχει γίνει τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν στο διαδίκτυο, ή από μια συσκευή η οποία δεν είναι δική τους ή από κάποιο ασυνήθιστο μέρος.

Αν χρησιμοποιείτε το Yahoo, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και επιλέξτε  ‘’View your recent sign-in activity’’.

Θα σας εμφανιστεί μια λίστα των τελευταίων χρόνων σύνδεσης. Επίσης αν θέλετε να δείτε τις  IP διευθύνσεις, είναι διαθέσιμες μέσω  της επιλογής στο αναπτυσσόμενο μενού.

Για τους χρήστες του Google Gmail τα πράγματα είναι ακόμα πιο άπλα. Στο κάτω μέρος των εισερχομένων σας, θα βρείτε ένα σύνδεσμο που σας ενημερώνει πότε έγινε η τελευταία πρόσβαση στο λογαριασμός σας.

Είναι ανεξήγητος ο λόγος που η Microsoft ενώ έκανε τόση προσπάθεια να επανασχεδιάσει το Hotmail έτσι ώστε να μοιάζει αρκετά με το Outlook, δεν έχει προσθέσει αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας.

nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου