Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία στις 17 - 18 Δεκεμβρίου στο νομό Κοζάνης


Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία του νομού Κοζάνης την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, καθώς ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος συμμετέχει στη 48ωρη απεργία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 17-18 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Στέργιος Βελονάς, κατέστησε ως άμεσα υπεύθυνο της κατάστασης που δημιουργήθηκε τον υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι με πρόσφατη ανακοίνωσή του «πυροδότησε την κατάσταση», προσθέτοντας ότι «διαφορετικά η αναστολή μπορεί να είχε λήξει».

Είπε επίσης ότι τη Δευτέρα και Τρίτη τα εφημερεύοντα φαρμακεία δεν θα διαθέτουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αναστολή οποία θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη της απεργίας. Άλλωστε η αναστολή χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ υπάρχει από τις 26 Νοεμβρίου.

Οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης και όλης της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τα παλιά οφειλόμενα του 2011 και τα νέα του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2012, ώστε να μπορεί να έχει υπηρεσίες υγείας και αύριο ο ασφαλισμένος.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το φάρμακο δεν είναι δημόσιο αγαθό για να το διαχειρίζεται ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας, όπως θέλει ερήμην των φορέων και των συμμετεχόντων, αλλά κοινωνικό αγαθό.

Η φαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι υπόθεση προσωπική του εκάστοτε Υπουργού Υγείας, αλλά εθνική υπόθεση.
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι διατηρούν την ηθική και κοινωνική διάσταση στη διακίνηση του φαρμάκου απέναντι στον αγοραίο ανταγωνισμό. ΕΟΠΥΥ χωρίς ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ δεν νοείται.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου