Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ευ. Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση στηρίζει την Βόρεια Ελλάδα


Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου όπως και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα ακολουθήσουν είναι από τι προαπαιτούμενες ενέργειες που έχουν συμφωνηθεί για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης με αφορμή την επίσκεψή του στην Καστοριά.
Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως η κυβέρνηση πέτυχε το ακατόρθωτο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και στην ευρωζώνη και πως σχεδιάζει την καθιέρωση κινήτρων για την αναπτυξιακή διαδικασία το επόμενο διάστημα. Ο κ. Στυλιανίδης επίσης σημείωσε πως η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την ηγέτιδα περιοχή για την ανάπτυξη.
Ο Υπουργός Εσωτερικών δέχτηκε πως η αυτοδιοίκηση μείωσε σε μεγάλο ποσοστό τις δαπάνες της και οι πως οι θυσίες της και των αιρετών δεν θα πάνε χαμένες, αφού με την καθιέρωση του παρατηρητηρίου της πορείας της θα στηρίζονται οι δήμοι που έχουν ανάγκη και με την κατάργηση του ασυμβίβαστου των δημάρχων στηρίζονται οι αιρετοί μετά την μείωση της αντιμισθίας τους.
Ο κ. Στυλιανίδης ανήγγειλε επίσης πως επανεξετάζεται το κόστος της μεταφοράς μαθητών ώστε να χρηματοδοτηθεί επιπλέον, ενώ υπενθύμισε πως χρηματοδοτήθηκε η Α και Β ζώνη με 20 και πλέον εκ ευρώ για το κόστος θέρμανσης των σχολείων το οποίο αναγνώρισε η κυβέρνηση και το Υπουργείο πως είναι δυσβάστακτο.


ΕΡΑ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου