Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Έκτισαν την είσοδο της Δ.Ο.Υ. στη Δεσκάτη

Έξι ημέρες κατάληψης συμπλήρωσαν οι κάτοικοι της κωμόπολης

Στη έκτη ημέρα της κατάληψης βρίσκονται οι κάτοικοι της Δεσκάτης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της οικονομικής εφορείας της κωμόπολής τους.
Από την πρώτη στιγμή της κατάληψης οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι «έκτισαν» την είσοδο της Δ.Ο.Υ., ενώ συγχρόνως με την έναρξη των κινητοποιήσεων την περασμένη Πεμπτη, πραγματοποίησαν πανδεσκατιώτικο συλλαλητήριο.
Με πρωτοβουλία του δήμου, του εμπορικού συλλόγου και όλων των φορέων, νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκε ο κόσμος μπροστά στο κτίριο, ενώ έκλεισαν τα καταστήματα και δεν λειτούργησαν τα σχολεία.
«Συνεχίζουμε την κατάληψη επ’ αόριστον, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της, με την οποία καταδικάζει την περιοχή μας σε μαρασμό», δήλωσε  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δεσκάτης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Νίκος Κούτουλας, καταγγέλλοντας συγχρόνως την «αναξιοπιστία» της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο υπουργός μας είχε υποσχεθεί πως δεν θα κλείσει η Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης. Επισημαίνει ακόμη «την ταλαιπωρία στην οποία θα υποβάλλονται οι φορολογούμενοι του δήμου Δεσκάτης, καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται στα Γρεβενά, μια διαδρομή που απαιτείται πάνω από μία ώρα για να καλυφθεί».

Το πιο ακραίο όμως είναι η αφάνταστη ταλαιπωρία για κάποιον που θέλει να κάνει έναρξη επαγγέλματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Δεσκάτης, «ο επαγγελματίας αυτός θα χρειαστεί να διανύσει πάνω από 200 χιλιόμετρα, καθώς πρώτα θα πάει στα Γρεβενά, μετά μεταβεί στο ΤΕΒΕ της Ελασσόνας όπου ανήκει η Δεσκάτη. Αφού πάρει τα χαρτιά από το ΤΕΒΕ, θα πρέπει να ξαναπάει στη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών και μετά να επιστρέψει στον τόπο του στη Δεσκάτη».
Να σημειωθεί ότι κάτοικοι και φορείς συνεχίζουν την κατάληψη, παρά την προειδοποίηση των αστυνομικών αρχών για ενδεχόμενη επέμβαση, αν δεν λήξει η κατάληψη.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου