Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δημοσιεύτηκε η κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης σε εκτάσεις της Ποντοκώμης, Κομάνου και Μαυροπηγής


Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αριθμ. Φύλλου 133), η απόφαση κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης κτηματικής περιοχής έκτασης 391.900,00 τ.μ. (ΟΠΚ2) στις Τοπικές Κοινότητες Ποντοκώμης
της Δημοτικής Ενότητας Δημ. Υψηλάντη του Δήμου Κοζάνης, Κομάνου και Μαυροπηγής Δημοτικής της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας Δήμου Εορδαίας, για λόγους εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος των Ορυχείων Υψηλάντη- Νοτιοδυτικού Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ Α.Ε.»
Ειδικότερα, η απόφαση αυτή, που υπογράφτηκε στις 9 Απριλίου 2013 με εντολή του Υφυπουργού, από τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κ. Μαθιουδάκη, ορίζει τα εξής:

1. Κηρύσσουμε αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνες της αιτούσας ΔΕΗ Α.Ε.,κτηματικής περιοχής έκτασης 391.900,00 τ.μ. (ΟΠΚ2) στις Τοπικές Κοινότητες Ποντοκώμης Δημοτικής Ενότητας Δημ. Υψηλάντη Δήμου Κοζάνης, Κομάνου και Μαυροπηγής Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας, Δήμου Εορδαίας, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για λόγους εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος των Ορυχείων Υψηλάντη − ΝοτιοδυτικούΠεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίαςτης Δ.Ε.Η. Α.Ε.

2. Η προς απαλλοτρίωση έκταση, οι ιδιοκτήτες αυτής, το εμβαδό και οι συντεταγμένες της, απεικονίζονται και περιγράφονται στον από Μάρτιο 2013 κτηματολογικό πίνακα απαλλοτρίωσης και στα υπ’ αριθ. 1 και 2 από27.06.2007 (με ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης 01.03.2012) κτηματολογικά διαγράμματα που συντάχθηκαν, ελέγχθηκαν, εγκρίθηκαν και υπογράφονται από τους Α. Βατάλη, Ε. Δημητριάδου, Θ. Βουλγαρούλη, Ι. Στρατάκη, Δ. Φιλίππου, Σ. Παντελείου, Ν. Τσακίρη, Ευαγγ.Καρτσίνη, Π. Κοντοσφύρη και θεωρήθηκαν την 19.03.2013 από τον Ιωάννη Αποστόλου, Επιθεωρητή Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος και τους Δ. Ιωάννου, τοπογράφο μηχανικό, Β. Πάτκο και Αθ. Μήτσιου, μηχανικούς της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

3. Οι εργασίες εκμετάλλευσης θα εκτελούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (και ειδικότερα τα άρθρα 83 έως90) και τις εντολές της Ε.Μ.B.Ε., τηρουμένων των όρων της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Για τη χωροθέτηση των μεταλλευτικών εργασιών εντός της υπό απαλλοτρίωση έκτασης θα τηρούνται οι κείμενες διατάξεις του Κ.Μ.Λ.Ε. Επισημαίνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των εργασιών, είναι η ύπαρξη εγκεκριμένης τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κ.Μ.Λ.Ε.

4. Κατά της παρούσας οι ιδιοκτήτες της προς απαλλοτρίωση έκτασης δύνανται να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κατά το άρθρο 137 του Ν.Δ. 210/73 «Περί Μεταλλευτικού Κώδικος».

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου