Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Κοζάνη: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εργασίες στην κεντρική πλατεία

Νέα όψη αναμένεται να έχει σε 1,5 χρόνο από σήμερα το κέντρο της Κοζάνης, καθώς μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής της νέας κεντρικής πλατείας της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το βράδυ της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελος Καραπάτσιος, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν, εάν όλα πάνε καλά, τον ερχόμενο Οκτώβριο και να ολοκληρωθούν μετά από έναν περίπου χρόνο, δηλαδή το φθινόπωρο του 2014.
Tο σχέδιο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο ενώ το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και θα κοστίσει 2.900.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελετητική ομάδα, η περιοχή επέμβασης αφορά όχι μόνο την πλατεία αλλά και τον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου και όλη την οδό Ειρήνης, όλη τη βόλτα δηλαδή και η βασική διαφοροποίηση σε σχέση με την παρούσα μορφή της είναι από πως κεκλιμένη (από το ρολόι έως το πάνω μέρος της πλατείας έχει υψομετρική διαφορά 2,5 μέτρων) που είναι σήμερα θα γίνει επίπεδη στο ύψος του ρολογιού και σε αυτή την υψομετρική διαφορά θα ενσωματωθούν κάποια καταστήματα εκεί που σήμερα είναι τα περίπτερα, μπροστά από το Ερμιόνιον.

Πρωινός Λόγος

Σχέδια και τεχνική περιγραφή από τη μελέτη της κεντρικής πλατείας Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου