Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κοζάνη: 101η Επέτειος απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό -πρόγραμμα εκδηλώσεων

Την 101η επέτειο της απελευθέρωσής της
 από τον τουρκικό ζυγό
 γιορτάζει η πόλης της Κοζάνης
 την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 8 πρωί της 11ης Οκτωβρίου με γενικό σημαιοστολισμό μέχρι και τη δύση του ηλίου, φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ
 και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες
 της επομένης της εορτής.

Στις 07:30 έως 08:25 θα γίνει Παιάνιση εωθινού από τη Στρατιωτική Μουσική και την ΠΑΝΔΩΡΑ.

Στις 8:30 π.μ. θα γίνει η Επίσημη έπαρση της σημαίας.

Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στις 11:10 π.μ. η Επιμνημόσυνη Δέηση στην κεντρική πλατεία της πόλης, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Χαλβατζή, Διευθυντή του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γ. Λασσάνη από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, το Δήμαρχο Κοζάνης, τους Βουλευτές του Νομού Κοζάνης, ως εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Διοικητή Α ΄ Σ.Σ, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, τον Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Μακεδονίας, τον Πρόεδρο της ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Κοζάνης, τον Πρόεδρο του συλλόγου συνταξιούχων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτ. Μακεδονίας, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κοζάνης, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Κοζάνης, το Σύλλογο Κρητών Ν. Κοζάνης “Η Μεγαλόνησος”, το Σύλλογο Κοζανιτών Θεσσαλονίκης « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και τους εκπροσώπους Εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης

Θα ακολουθήσει Σιγή ενός λεπτού και παιάνιση του Εθνικού ΄Υμνου.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Δήμαρχος Κοζάνης θα παραθέσει δεξίωση στους επισήμους και τους δημότες στο Δημοτικό Κατάστημα.

Στις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί προ των επισήμων η παρέλαση Αναπήρων πολέμου, Τραυματιών Πολέμου και Εφέδρων Πολεμιστών, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σπουδαστριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, των Προσκόπων και Οδηγών και του Συλλόγου Κρητών Ν. Κοζάνης.

Αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και άλλων Εφεδροπολεμιστών Οργανώσεων, θα καταλάβουν τιμητική θέση απέναντι από τους επισήμους.

Το Γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο Νικόλαος Μακρυαννίδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης που θα συνεπικουρείται από τους παρακάτω : Ζήση Τζιλίνη, Μιχάλη Σαμαρά, Κωνσταντίνο Μαμάτσιο, Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου και Μιχάλη Τσαούση καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Στη 1 μ.μ. χορευτικές ομάδες του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών θα παρουσιάσουν δημοτικούς χορούς στην κεντρική πλατεία της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου