Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

"Στην Ευρώπη εξαφανίζεται ένα παιδί κάθε 2 λεπτά"

Τουλάχιστον 250.000 παιδιά το χρόνο, δηλαδή ένα παιδί κάθε δύο λεπτά, εξαφανίζονται από τις οικογένειες τους στις χώρες της Ευρώπης δηλώνει η επικεφαλής της οργάνωσης Missing Children Europe, Ντερλφίν Μοράλες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με την Μοράλες, ο αριθμός γίνεται ακόμα πιο σοκαριστικός αν αναλογιστεί κανείς πως δεν καταγράφονται όλες οι περιπτώσεις εξαφανίσεων ή αρπαγών ανηλίκων από τις αρχές κι έτσι τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι πλήρη.

«Ο αριθμός αυτός είναι η κορυφή του παγόβουνου» τόνισε η επκεφαλής της οργάνωσης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, προσθέτοντας πως 5,5 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ το 2012 έγιναν αντικείμενα εμπορίας και εκμετάλλευσης, σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 27% σε σχέση με την περίοδο 2003 - 2006.

Όπως εξηγεί η Μοράλες, συνήθως τα παιδιά των μεταναστών που εξαφανίζονται δεν βρίσκονται ποτέ, ενώ τονίζει ότι η πιο επικίνδυνη περίοδος για τις αρπαγές ή εξαφανίσεις ανηλίκων είναι οι καλοκαιρινοί μήνες, όταν οι οικογένειες ταξιδεύουν για διακοπές.

Η επικεφαλής υπογραμμίζει πως η υπόθεση της μικρής Μαρίας θα πρέπει να κινητοποιήσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των κρατών και να αυστηροποιηθεί η σχετική νομοθεσία.


nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου