Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ την εκτέλεση Φωτογραφία του δολοφόνου με το όπλο στο χέρι - Μάχη για τη ζωή δίνει ο 29χρονος

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη, σταμάτησαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα.
Αφού ο δολοφόνος πυροβόλησε τους δύο νεαρούς, επιβιβάστηκαν ξανά στη μηχανή και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι Γεώργιος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης είναι τα δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για οργανωμένη επίθεση εναντίον συγκεκριμένου στόχου.

Τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένονται για να πέσει «φως» στην αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά. Στο σημείο της δολοφονίας, στη Λεωφόρο Ηρακλείου, βρέθηκαν 12 κάλυκες που ανήκουν σε πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κάτι το οποίο δείχνει πως οι αρχές δεν αποκλείουν ως πιθανό σενάριο, το τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα, συμπεραίνουν πως η επίθεση ήταν οργανωμένη, ακόμα και στις μικρές της λεπτομέρειες.


Καθαρό το όπλο της επίθεσης

Από την Ελληνική Αστυνομία εξεδόθει ανακοίνωση για τα γεγονότα της Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο νέων ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός τρίτου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.

Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)».

Με ανακοίνωση του τα ξημερώματα του Σαββάτου, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ γνωστοποίησε ότι όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, προέρχονται από πιστόλι τύπου zastava το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη ένοπλη επίθεση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων για τους θανάσιμους τραυματισμούς των δύο ημεδαπών στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όλοι οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο, πιστόλι τύπου zastava, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση».

Μυστήριο με κλεμμένη μοτοσικλέτα

Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου που βρίσκεται 2-3 στενά πιο μακριά από το σημείο της δολοφονίας, μία μηχανή χρώματος μπλε, η οποία ήταν κλεμμένη. Η μηχανή μεταφέρθηκε και εξετάζεται στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών. Πάντως, δεν έχει διευκρινισθεί αν αυτή ανήκει στους δράστες.

Εν ψυχρώ εκτέλεση

Από την καταγραφή του βίντεο και τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη ενέργεια.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που είδε το βίντεο δήλωσε ότι αφού πυροβόλησαν κατέβηκαν από την μηχανή και συνέχισαν να ρίχνουν στα σώματα των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μάνος Καπελώνης είναι τα δύο θύματα της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Μάχη για την ζωή δίνει ο τραυματίας της δολοφονικής επίθεσης

«Η κατάσταση του παιδιού είναι κρίσιμη» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για τον τραυματία της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Όλοι η κυβέρνηση βρέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και κινήθηκε πολύ γρήγορα», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά

«Πρέπει να αναλογιστούμε το μέλλον των παιδιών μας και δεν είναι ώρα για τσακωμούς μεταξύ μας», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: real-enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου