Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινό κρασάτο με καρότα και μανιτάρια

Ένα υπέροχο και γευστικότατο  φαγητό
για τις κρύες μέρες του χειμώνα 

1 κιλό χοιρινό από σπάλα
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
ρίγανη αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ντομάτα φρέσκια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές ροδέλες
500 γραμ. φρέσκα  μανιτάρια.

 Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε κύβους,σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε καλά το κρέας. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο , αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε το κρασί μεχρι να το πιει. Προσθέτετε τα μανιτάρια τα καρότα τη φρέσκια ντομάτα αλάτι πιπέρι ρίγανη και 2 ποτηριά νερό. Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 11/2 ώρα περίπου μεχρι να πήξει καλά η σάλτσα του.


Καλή Όρεξη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου