Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Λαθραία τσιγάρα και καπνός σε όλη τη χώρα

Όσο και αν εντείνονται οι έρευνες των αστυνομικών, τόσο «φουντώνει» το λαθεμπόριο τσιγάρων και καπνού σε όλη τη χώρα. Οι αλλεπάλληλες συλλήψεις οδηγούν στη δικαιοσύνη μόνο κάποια «βαποράκια» με μικρές ποσότητες αφορολόγητων ειδών καπνιστού, όπως συνέβη στην Ιεράπετρα.
Από την κοινή επιχείρηση ανδρών του Τ.Α.Ε. Λασιθίου, της Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και της Ασφαλείας Ιεράπετρας, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί ηλικίας 32 και 33 χρόνων που είχαν στο σπίτι τους 98 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και τα διέθεταν προς πώληση.
Μάλιστα, ο 33χρονος βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα και θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασής του. Και οι δυο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

- Με δύο συσκευασίες λαθραίου καπνού βάρους 570 γραμμαρίων συνελήφθη στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 55χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Η ποσότητα καπνού εστάλη στο Τελωνείο Χαλκίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό Δημόσιο.

- Στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, συνελήφθη ένας 57χρονος Αλβανός όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφαλείας και στην κατοχή του βρέθηκε μία τυποποιημένη συσκευασία με καπνό βάρους 500 γραμμαρίων χωρίς την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Η συσκευασία εστάλη στο Τελωνείο Οινόης, ενώ ο διακινητής παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

- Πάλι στη Λιβαδειά, συνελήφθη ένας 30χρονος Πακιστανός που είχε στην κατοχή του 50 πακέτα τσιγάρων χωρίς ταινία του φόρου κατανάλωσης τα οποία εστάλησαν στο Τελωνείο Οινόης. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου