Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: «Η Θ΄ΚΙΑ Τ'» του Γιώργου Χ. Παφίλη

Αίθουσα “Φίλιππος” 
από Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου – Σάββατο 1 Μαρτίου, 9 μ.μ.

Η φετινή θεατρική παρουσία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στηρίζεται σε μια αισθηματική κωμωδία που διαδραματίζεται την περίοδο της αποκριάς στην Κοζάνη του 1953.

Η Θ’ΚΙΑ Τ” είναι μια καταγραφή ενός ανείπωτου έρωτα ενός μαθητή προς μια συνομήλικη κοπέλα , που δεν εκφράστηκε κι ούτε εκδηλώθηκε έμπρακτα πότε προς την ίδια.

Η Νένα παρέμεινε ο μεγάλος έρωτας στη ζωή του αλλά ίσως και ο μοναδικός μέχρι το τέλος γιατί ήταν Η Θ’ΚΙΑ Τ” .
Είναι μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα υπαρκτά, και οι χαρακτήρες του έργου αυτού θα συγκινήσουν τους σημερινούς Κοζανίτες της μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας άλλα και τους νεότερους που έτυχε να γνωρίσουν την νοοτροπία των γονέων και των παππούδων τους.

Στο έργο παρουσιάζεται το λαϊκό και το μεσοαστικό περιβάλλον του Κοζανίτη της δεκαετίας του 1950, μιας σκληρής περιόδου μετά από την δύνη των εμπόλεμων καταστάσεων για την πατρίδα μας, αλλά και η ανάγκη τους να ξεφύγουν και να μπουν σε ρυθμούς ανάπτυξης και δημιουργίας.

Στο θεατρικό έργο Η Θ’ΚΙΑ Τ” εμπλέκονται το δραματικό και σκωπτικό στοιχείο που βοηθάνε απόλυτα την διασκευή και μεταφορά ενός πραγματικού περιστατικού που υπό μορφή διηγήματος πρωτοπαρουσιάστηκε στα ΕΛΙΜΕΙΑΚΑ τεύχος αρ. 8 γραμμένο αριστουργηματικά από τον Στράτο Ηλιαδέλη.

“Έγινε προσπάθεια να μην παρουσιασθεί ως μια απλή διήγηση η συγκινητική αυτή ιστορία αλλά ως ένα αυτούσιο θεατρικό έργο με όλες τις προεκτάσεις του.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος, η Λόλα Δράμαλη, η Αγγέλα Δήμου -Ρούση, ο Βαγγέλης Μαλούτας, ο Θέμης Παφίλης, η Σοφία Σωτηροπούλου, η Κική Ευσταθιάδου -Μαλάμη, ο Θάνος Μαλούτας, ο Βίκτορας Κοκαλιάρης, η Νούλα Αλευρά-Μακρόγλου, η Αναστασία Δαδαμόγια η Δήμητρα Σωτηροπούλου, η Αλεξάνδρα Παφίλη, η Δέσποινα Πατσώνα και η Βούλα Κιομπέλη.

Η σκηνοθεσια και η σκηνογραφία είναι του Γιώργου Παφίλη, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Δημόπουλου, οι φωτισμοί του Σάκη Παπαδόπουλου,η κατασκευή σκηνικών του Νίκου Λαβαντσιώτη η επιμέλεια του ήχου του Γιάννη Μπατιάνη,ηλεκτρολόγος ο Τάσος Διδασκάλου το φροντιστήριον έχει ο Δημήτρης Συνδουκάς ενώ τα κουστούμια έκανε η Δώρα Γαζή, και βοηθός σκηνοθέτη η Βούλα Κιομπέλη.

Η μουσική επιμέλεια βασίζεται σε μελωδίες και έργα παλιών Κοζανιτών όπως του Νίκου Λιούφη, του Τάσου Χρυσοχόου και του Γιάννη Δόδουρα, ανθρώπων που άφησαν το μουσικό τους στίγμα στον πολιτισμό της πόλης.

Τιμή εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 8 €
Φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων: 6 €

Αν έρθουν Σύλλογοι πάνω από 6 άτομα, η τιμή εισιτηρίου θα είναι 6 €.

Η προπώληση εισιτηρίων θα αρχίσει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου – Σάββατο 1 Μαρτίου, στην Αίθουσα “Φίλιππος”, από 12 – 2 το μεσημέρι και από 6 – 8 το απόγευμα.

Ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕΘΕ 24610-24062

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου