Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση για τα Sourd Games

Οι μικροί φίλοι της Κοζανίτικης Αποκριάς περιμένουν και φέτος με λαχτάρα το αγαπημένο παιχνίδι όλων των παιδιών, τα SOURD GAMES. Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού συνδιοργανώνουν το αποκριάτικο παιχνίδι που από το 1997 αποτελεί σημείο αναφοράς για το ξεφάντωμα όλων των μαθητών της πόλης μας.

Στο πέρασμα των χρόνων οι δοκιμασίες των σταθμών του παιχνιδιού, οι οποίες βασίζονταν κυρίως σε παραδοσιακά παιχνίδια, προσαρμόζονταν κάθε φορά στα ενδιαφέροντα και στις τάσεις της εποχής. Κάποιοι σταθμοί περιλάμβαναν παιχνίδια με αλεύρι, αβγά ή γιαούρτια. Παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια αυτά υπήρξαν τα πλέον δημοφιλή στα παιδιά, οι διοργανωτές εδώ και αρκετά χρόνια τα αφαίρεσαν λόγω δημιουργίας σκουπιδιών που ήταν δύσκολο να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης. Πολλοί συμμετέχοντες συνέχισαν όμως να χρησιμοποιούν αυθαίρετα τα παραπάνω υλικά χωρίς αυτά να αποτελούν μέρος κάποιας δοκιμασίας.

Ιδιαίτερα στις κρίσιμες μέρες που διανύουμε, με την οικονομική κρίση και την ανεργία να μαστίζει την κοινωνία μας, οι διοργανωτές δεν επικροτούν τη χρήση κανενός είδους τροφίμου στα SOURD GAMES.

Συνεπώς τα παιδιά πρέπει να αντιληφθούν και να κατανοήσουν την σημερινή κατάσταση αποφεύγοντας τη χρήση τροφίμων που ούτως ή άλλως δεν περιλαμβάνονται στα SOURD GAMES.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου