Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει την κεντρική εκδήλωση «ΤΕΙ-πιχειρείν 2015»

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, στις 09:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο Σπύρος Αρσένης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) την κεντρική εκδήλωση «ΤΕΙ-πιχειρείν 2015» με θέμα «Παρουσίαση και Βράβευση Καινοτόμων Ιδεών του 2ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» ..
που υλοποιήθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Δ.Μ. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται ο βασικός κορμός του έργου «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΤΕΙ Δ.Μ.» αναδεικνύοντας τα σημαντικά στοιχεία που καθιστούν δυνατή την καινοτομία στο χώρο της τεχνολογικής εκπαίδευσης (ανθρώπινοι πόροι, χρηματοδότηση και υποστήριξη, ανοικτά, άριστα και ελκυστικά συστήματα έρευνας).

Ταυτόχρονα παρουσιάζονται οι σύγχρονες εσωτερικές δυνάμεις του ΤΕΙ Δ.Μ. και ενισχύεται το δημιουργικό πνεύμα και η οικονομία της γνώσης.
Με δεδομένο ότι η στρατηγική της χώρας στο πλαίσιο της Ε.Ε προωθεί τον μετασχηματισμό της περιφερειακής οικονομίας μέσω διαδικασιών «επιχειρηματικής ανακάλυψης» και ευκαιριών στην εγχώρια και διεθνή αγορά, οι φοιτητές του ΤΕΙ Δ.Μ. μέσω των επιχειρηματικών σχεδίων και των καινοτόμων ιδεών τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας οικονομίας που βασίζεται στη γνώση και την καινοτομία, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την εκδήλωση προλογίζουν σημαντικοί άνθρωποι της αγοράς, όπως: η κ. Παπαποστόλου, Π., Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο κ. Παπαδόπουλος, Ι., Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures Capital Funds. Παρουσιάζονται επίσης καλές επιχειρηματικές πρακτικές από την εταιρία «Ρίζες- Ελληνικά Delicatessen», και την «Labor Farm - Χημικά Εργαστήρια Έρευνας και Ανάλυσης», και γίνεται μια σύντομη παρουσίαση «pitching» των 10 επιχειρηματικών ιδεών των φοιτητών του ΤΕΙ ΔΜ. Την εκδήλωση και τους διακριθέντες φοιτητές στηρίζει η Εταιρεία Ergo Q, ως Χορηγός του Β’ Διαγωνισμού της ΜΟΚΕ ΤΕΙ ΔΜ και απονέμει τα βραβεία ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Στέφανος Κουζώφ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 21 Απριλίου 2015

09.30 πμ - Προσέλευση – Εγγραφές 10.00 πμ - Χαιρετισμοί
Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Δρ. Νικόλαος Ασημόπουλος, Καθηγητής
Επιστημονικός Υπεύθυνος ΔΑΣΤΑ, Δρ. Ευστάθιος Ταμουτσίδης, Καθηγητής
Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜΟΚΕ, Δρ. Κωνσταντίνος Ι. Βατάλης, Επικ. Καθηγητής

Α’ Μέρος: «Βιομηχανική ιδιοκτησία και χρηματοδοτικά εργαλεία»
10.30 π.μ - Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) Παπαποστόλου, Γ., Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., MSC L.S.E., Εξετάστρια, «Καινοτομία, Προστασία Διανοητικής/Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και Τεχνολογική Πληροφόρηση».
11.00 π.μ - Παπαδόπουλος,Ι., Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures SA « Η αναγκαιότητα δημιουργίας οικοσυστήματος καινοτομίας & ο ρόλος των Venture Capital Funds»

Β’ Μέρος: «Παρουσίαση καλών Επιχειρηματικών Πρακτικών από Επιχειρήσεις της Δ.Μ»
«Enterprise Europe Network/ΑΝΚΟ ΑΕ» κα. Παπατέρπου Λιάνα, Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας / Enterprise Europe Network, ANKO AE

11.30 πμ - Ρίζες- Ελληνικά Delicatessen, Μανώλης Βασιλειάδης
11.45 πμ - Labor Farm - Χημικά Εργαστήρια Έρευνας και Ανάλυσης, Νικόλαος Φαρμάκης

Γ΄ Μέρος: «Σύντομη παρουσίαση «pitching» 10 επιχειρηματικών ιδεών των φοιτητών»
12.00 πμ : κ. Στέφανος Κουζώφ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Q, Χορηγός του Β’
Διαγωνισμού της ΜΟΚΕ ΤΕΙ Δ.Μ. (μέσω τηλεδιάσκεψης)

12.15 πμ – 13.15 μμ
1. «Ανάπτυξη εφαρμογής τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου», Στάθης Παναγιώτης, Τμήμα: Μηχανικών Πληροφορικής, Καστοριά.
2. «Χρονοδιακόπτης πρίζας με μετρητή ρεύματος», Τσεχερίδης Αλέξανδρος, Τμήμα: Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικών Σχεδιασμού, Κοζάνη.
3. «Σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης με GPS», Τσιλιγκαρίδης Νικόλαος, Τμήμα: Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικο Σχεδιασμού, Κοζάνη.
4. «Ασύρματοι αισθητήρες σε κράνος και μοτοσυκλέτα με σκοπό την ορθή εκκίνηση», Μαλιάρας Χαράλαμπος, Μπουρονίκος Μιλτιάδης, Παρίσης Παναγιώτης, Τμήμα: Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης, Κοζάνη.
5. «Ηλεκτρονικός χάρτης πόλεων για ΑΜΕΑ για εφαρμογή κινητού», Βαρβέρης Νικόλαος, Τμήμα: Διεθνούς Εμπορίου, Καστοριά, Χρυσοχοΐδου Νούλα, Τμήμα: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γρεβενά.
6. «Αρωματικό βούτυρο με τοματέλαιο», Μπανάλη Μαρία – Σαράφης Σταύρος, Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων, Φλώρινα.
7. «Φλοιοί σπόρων σουσαμιού και φυκιών στη διατροφή πτηνών και αμνών», Τασκοπούλου Ευδοξία – Καραμπάμπας Αθανάσιος, Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων, Φλώρινα.
8. «Συσκευή απομάκρυνσης μικροβιακού φορτίου χεριών», Σταμπουλάκη Νικολέτα Τμήμα: Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης, Κοζάνη.
9. «Παραγωγή Compost», Τσιρέκας Αθανάσιος, Παπανικόλας Σώστης-Μάριος, Τσόλακας Χαράλαμπος, Τμήμα: Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης.
10. «Εφαρμογή Smartphones για την παρακολούθηση HACCP στις επιχειρήσεις», Αρβανιτάκης Σπυρίδων, Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων, Φλώρινα.

Ερωτήσεις – Συζήτηση - Απονομή Βραβείων

 Από το Γραφείο Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου