Το υπερβολικό βάρος αποτελεί το έναυσμα για την εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2. Ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί τόσο η «πανδημία» παχυσαρκίας όσο και η «πανδημία» διαβήτη είναι το σπιτικό φαγητό.
Σύμφωνα με τον Zong, το μαγείρεμα στο σπίτι βοηθά να αποφύγουμε επεξεργασμένα υλικά και ανθυγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στα πρόχειρα γεύματα που αγοράζουμε απ' έξω.
Όπως αναφέρει το onmed.gr, ο ερευνητής και οι συνεργάτες του θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο οι τάσεις που παρατηρούνται στους εφήβους ισχύουν και για τον ενήλικο πληθυσμό. Για το σκοπό αυτό, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν σε 99.000 άνδρες και γυναίκες και κάλυπταν διάστημα μεγαλύτερο των 30 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι εκ των συμμετεχόντων έτρωγαν μεσημεριανό και βραδινό στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά, αντιμετώπιζαν κατά μέσο όρο 13% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν λιγότερα από έξι σπιτικά γεύματα την εβδομάδα.
Η εξήγηση για τη διαπίστωση αυτή, σύμφωνα με τον Zong, είναι εν μέρει ότι όσοι έτρωγαν συστηματικά σπιτικό φαγητό πήραν λιγότερα κιλά απ' όσους έτρωγαν συχνότερα εκτός σπιτιού.
onmed
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου