Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

476 προσλήψεις μέσω δύο 8μηνων στο Δήμο Κοζάνης μέσω Κοινωφελούς Εργασίας

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στους 476 θα φτάσει ο αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν στο Δήμο Κοζάνης μέσω των δύο προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας που θα υλοποιηθούν μέσα στο Καλοκαίρι, με την ελπίδα, πως ως τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο το αργότερο να εργάζονται.

Όπως λέει χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Μανώλης Κουτσοσίμος, ο δήμος Κοζάνης είναι  στο δεύτερο  πακέτο δήμων Κοινωφελούς Απασχόλησης, μιας και αρχικά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους πρώτους 17 Δήμους, ενώ θα ακολουθήσουν οι επόμενοι 30 εκ των οποίων και ο Δήμος Κοζάνης.

Ο Δήμος Κοζάνης έχει προχωρήσει σε καταγραφή των αναγκών του ανά διεύθυνση, ενώ η διαφοροποίηση σε αυτά τα προγράμματα θα γίνουν με τη μορφή εκτέλεσης έργων (π.χ. θα αφορά την αποκατάσταση πλακιδίων στα πεζοδρόμια, για τεχνίτες, οικοδόμοι κ.ο.κ.). Όλες οι θέσεις θα είναι για 8μηνα, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιμόρφωση μια ημέρα την εβδομάδα.

Στο σύνολο, στο δήμο Κοζάνης και στις υπηρεσίες του θα προσληφθούν 476 άτομα, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις (από 238 και 238 άτομα για το κάθε πρόγραμμα, στο σύνολο 16μηνο). Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο κ. Κουτσοσίμος είπε πως παντού υπάρχουν ελλείψεις, με τις διευθύνσεις τεχνικών υπηρεσιών, πρασίνου και πρόνοιας.
Τα εν λόγω προγράμματα ήταν 5μηνα παλαιότερα και τώρα μέσω των 8μήνων θα δοθεί η ευκαιρία να καλυφθούν κενά σε διάφορους τομείς. Ωστόσο θα γίνουν προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων σε πολλά επαγγέλματα (λ.χ. τεχνικά, όπως ξυλουργό στα ΚΔΑΠ, ή οικονομολόγο σε άλλες υπηρεσίες, ή δεντροκηπουρούς στο περιβάλλον κ.ο.κ.).
Σημειώνεται πως η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο  “Πρακτορείο 104,9 FM” είπε πως το δεύτερο μέρος της Κοινωφελούς Εργασίας που μετά τους 17 αφορά ακόμη 34 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου