Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

"Νέκρωσαν" τα ορυχεία - Διαμαρτυρία εργαζομένων στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 

Κινητοποίηση με στόχο την άμεση καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ προς τις εργοληπτικές εταιρείες, που έχει ως αντίκτυπο απολύσεις και απλήρωτους εργαζόμενους, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το πρωί της Τρίτης στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ στην Πτολεμαΐδα στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΗ.


Να βρεθεί μια πολιτική λύση, ζήτησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας - Εορδαίας, Τάσος Τσιλφίδης, λέγοντας πως  "η περιοχή θα σβήσει κυριολεκτικά,  αυτό έιναι είναι ό,τι μας έχει απομείνει. Σπάσαμε κάθε δείκτη ανεργίας, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πάνω από 1500 άνεργοι και σήμερα δεν κυκλοφορεί κανείς στα ορυχεία".

Με χιλιάδες απολύσεις, σημειώνεται κάθετη αύξηση της ανεργίας με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Τη διαμαρτυρία στήριξε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας. ενώ το εργατικό κέντρο της περιοχής είχε κηρύξει για σήμερα 2ωρη στάση εργασίας,  ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία ήταν τελικά πετυχημένη, αφού συγκεντρώθηκε εκατοντάδες κόσμου, κυρίως εργαζόμενοι σε εργολάβους.

Εντωμεταξύ , από χθες και σύμφωνα με απόφαση του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρομηχανολογικών έργων δεν εργάστηκαν περισσότεροι από 2000 άτομα στα ορυχεία του ΛΚΔΜ/ΔΕΗ. Επί πλέον ανέστειλαν τις εργασίες τους όλα τα Χωματουργικά με εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως αναφέρει το eordaia.org. Αιτία της αναστολής εργασιών αποτελεί η στάση πληρωμών από πλευράς της ΔΕΗ προς τους ιδιώτες εργολάβους που συνολικά ανέρχεται περί τα 70 και πλέον εκατομμύρια  ευρώ.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου