Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Εισαγγελική παρέμβαση για τo κάμπινγκ στο ΑΠΘ

Να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ζητεί η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη μετά την κατάληψη από δεκάδες αλληλέγγυους στους μετανάστες από το εξωτερικό στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Camp «No Border 2016». Η εκδήλωση άρχισε σήμερα Πέμπτη, και θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουλίου, ενώ έχει προκαλέσει προβληματισμούς για τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας, η εισαγγελική λειτουργός καλεί την Αστυνομία να την ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει, ώστε να έχει ιδία άποψη. Της παραγγελίας προηγήθηκε ενημέρωση της κ. Κακάλη από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, που εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο εκδήλωσης έκνομων ενεργειών.

Σημειώνεται ότι το ΑΠΘ, εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται, αποφάσισε να κλείσουν η Νομική και η Θεολογική Σχολή, με αποτέλεσμα αντιεξουσιαστές να σπάσουν τα λουκέτα και να προχωρήσουν στην κατάληψη της Νομικής Σχολής. «Στον βαθμό που δεν ενοχλούν την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, δεν υπάρχει κανένα θέμα... Εγώ προσωπικά δεν ενοχλούμαι» δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Την οργή του εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας που περιέγραψε την κατάσταση με την φράση «μπάτε σκύλοι αλέστε» και ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Την έντονη αντίθεσή του για το θέμα έχει εκφράσει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Ευχαρίστως να πάρουν άδεια, να εγκατασταθούν κάπου, να κάνουν μία συναυλία, αλλά να κατασκηνώσεις σε έναν χώρο τόσο καιρό είναι ουσιαστικά μία κατάληψη και η κατάληψη είναι ο ορισμός της ανομίας. Για μένα είναι ξεκάθαρη περίπτωση ότι πρέπει να επέμβει το νόμιμο κράτος, είτε λέγεται αυτό αστυνομία, είτε το υπουργείο Εσωτερικών, Παιδείας, πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι αλλιώς η ανομία θα κυριαρχεί μόνιμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.



skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου