Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

130 περίπτερα στην 33η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

ΣΤΟ 90% Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ – ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Με καλούς οιωνούς για μια επιτυχημένη διοργάνωση , καλύτερη από πέρυσι , με περισσότερους εκθέτες, θα πραγματοποιηθεί η 33η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στην Κοζάνη. 
Μέχρι στιγμής η πληρότητα στην έκθεση αγγίζει το 90%, ενώ οι εκθέτες είναι μέχρι τώρα στους 130, ενώ παραμένουν λίγες κενές θέσεις. Η φετινή έκθεση έχει ως στόχο να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, για αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις γαστρονομίας, ενώ και φέτος θα γίνει η έκθεση της Τροχαίας.


Όπως τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Ευρενιάδης, πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας: «Οι εργασίες είναι σε πυρετώδεις ρυθμό και ελπίζω ότι ο καιρός είναι σύμμαχος. η έκθεση είναι θεσμική και είναι μεγάλη για την περιοχή και εφέτος θα ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο κομμάτι των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων . Θα υπάρχει φέτος ένα αφιέρωμα στη γαστρονομία αλλά και η έκθεση της τροχαίας που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους μικρούς φίλους. Φέτος θα κληρωθούν πάνω από 50-60 ποδήλατα, ενώ οι μικροί φίλοι θα μάθουν για την κυκλοφοριακή παιδεία. Η πληρότητα της έκθεσης αγγίζει το 90% και έχουν μείνει λίγα ελεύθερα περίπτερα. Φέτος σε σχέση με πέρυσι θα είναι καλύτερη η χρονιά και οι εκθέτες θα είναι διπλάσιοι από πέρυσι, αγγίζοντας στο σύνολο τα 130 περίπτερα. Πέρυσι στην έκθεση υπήρχαν γύρω στα 80 περίπτερα».


Από την πλευρά του ο Κώστας Κυριακίδης, πρόεδρος ΕΒΕ Κοζάνης ανέφερε πως: «Οι εκθέσεις αποτελούν έναν απαραίτητο συντελεστή για την ανάπτυξη και τον εκσυχρονισμό  των επιχειρήσεων  και ταυτόχρονα για την προβολή των προϊόντων τους. Ταυτόχρονα, αποτελούν τον πιο αποδεκτό τρόπο προώθησης των προϊόντων αλλά και για το ξεκίνημα συνεργασιών των επιχειρήσεων και καταναλωτών. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε οι διοικήσεις του επιμελητηρίου και του εκθεσιακού θα δώσουμε ένα δυναμικό «παρών»  και θα αποδείξουμε ότι με μια καλή συνεργασία με την περιφέρεια, το δήμο Κοζάνης και τα τρία επιμελητήρια  . Φέτος θα κάνουμε μια έκθεση καλύτερη από την προηγούμενη Στο πείσμα ενάντια των καιρών, οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας θα δείξουν ότι αντέχουν, ότι παράγουν και αυτές που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», τόνισε ο ίδιος. Αναφέρθηκε στο ειδικό αφιέρωμα στη γαστρονομία, με στόχο να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα και να προτιμάει ο κόσμος . Την έκθεση θα εγκαινιάσει πιθανότατα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου . «Η έκθεση είναι ένα στοίχημα όλων μας, που προβάλει εμάς, τον τόπο μας, τα προϊόντα μας», κατέληξε. Ο ίδιος ευχαρίστησε τη ΔΕΗ , την εταιρεία ΕΔΑΔΥΜ και την κεντρική ένωση επιμελητηρίων Ελλάδος.

Τη στήριξή του στο εκθεσιακό κέντρο, το επιμελητήριο αλλά και την επιχειρηματικότητα της περιοχής, επεσήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος εμπορίου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, λέγοντας ότι «στόχος είναι να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις μας και τα προϊόντα μας να γίνουν ευρύτερα γνωστά», όπως τόνισε, λέγοντας ότι με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας θα μειωθεί και η ανεργία στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως η περιφέρεια συνέβαλε οικονομικά στην προμήθεια εξοπλισμού στο εκθεσιακό κέντρο.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κοζάνης Γιώργος Βαλαής αναφέρθηκε στην έκθεση ως το μεγαλύτερο εμπορικό προϊόν στην περιοχή , λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο δήμος Κοζάνης εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στη διοργάνωση, γιατί αναδεικνύει τον τοπικό πλούτο και υπηρετεί την εξωστρέφεια. «ο τόπος μας παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα.  Είναι ένας τόπος σε μια νέα εποχή, σε αναζήτηση ενός νέου βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου. Ο Δήμος στηρίζει και θα στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις στην περιοχή», κατέληξε, καλώντας τον κόσμο να αγκαλιάσει την έκθεση και να την επισκεφθεί!
Τα εγκαίνια της 33ης εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας θα γίνουν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 19.00. Ημέρες λειτουργίας: 7,8,9,10 και 11 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας : Σάββατο και Κυριακή 10.30 με 22.30 και Δευτέρα έως Τετάρτη 17.00 με 22.30.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου