Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κοζάνης

Εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης, το Σχέδιο Τουριστικής προβολής του Δήμου Κοζάνης, μετά τη διαβούλευση που είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα. Το σχέδιο που εγκρίθηκε θα πάει στον Ε.Ο.Τ. για έγκριση και αναμένεται να ακολουθήσει η μελέτη εφαρμογής του, όπως τόνισε σχετικά μιλώντας η εισηγήτρια  Χρύσα Αθανασιάδου .
Μάλιστα θα ακολουθήσει και η συγκεκριμενοποίηση των ποσών , για τις δράσεις που θα γίνουν. Το συνολικό ποσό που θα δώσει ο δήμος για το πρόγραμμα μάρκετινγκ (κομμάτι του οποίου είναι το Σχέδιο Τουριστικής προβολής), είναι στις 200.000 ευρώ.

Μάλιστα θα δοθεί προτεραιότητα στους παρακάτω άξονες: Κοζάνη – City Breaκ,  Ταξίδι στο Ελληνικό Διαφωτισμό, Αρχαία- Ιστορία, Θεματικές Διαδρομές, Προσκυνηματικές (Η Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, το αρχαιότερο μοναστήρι του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς μια πληθώρα από σημαντικά αλλά άγνωστα στον πολύ κόσμο βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία (διάσπαρτα μνημεία σε όλη την έκταση του Δήμου), Επιστημονικές, Ενεργειακές διαδρομές, Πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές, Αγροτουρισμός- Aroma tour, Πολιτισμός – Παράδοση, Συμμετοχή σε Τουριστικές Εκθέσεις, Παραγωγή Έντυπου Υλικού Τουριστικής Προβολής (Τουριστικός οδηγός: Προτείνεται η έκδοση ενός καλαίσθητου και εύχρηστου τουριστικού οδηγού Δήμου Κοζάνης σε δύο τουλάχιστον γλώσσες) , Τουριστικός χάρτης, Θεματικοί τουριστικοί οδηγοί, Διαδικτυακές εφαρμογές, Προωθητικό Υλικό, Ανατύπωση έντυπου τουριστικού υλικού, Αναμνηστικά, Προωθητικές Ενέργειες Μέσω μιας

ολοκληρωμένης διαφημιστικής καμπάνιας, Διαφημιστική καμπάνια στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, Πληροφοριακές Πινακίδες, Εκδηλώσεις Δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων, Ανάδειξη και προβολή πεζοπορικών και ορειβατικών μονοπατιών, Βελτίωση δεξιοτήτων και γνώσεων ανθρωπίνου δυναμικού, Αξιολόγηση προγραμματισμένων δράσεων.

Τα Τμήματα της αγοράς που στοχεύει ο δήμος είναι τα εξής:

Τουρίστες από όμορους Νομούς καθώς και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ιδιώτες ατομικά: Σκοπός μας είναι να τους προτρέψουμε αυτούς που έρχονται ατομικά μέχρι εκεί να ξοδέψουν χρόνο είτε στην πόλη της Αιανής είτε στην πόλη της Κοζάνης, πριν επιστρέψουν στις βάσεις τους.
Τουριστικά Πρακτορεία:
Δημιουργία αυτόνομης εκδρομής στο Δήμο Κοζάνης και η προώθηση της από τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.
Μαθητικές- Φοιτητικές εκδρομές.
Συνέδρια και επαγγελματικές εκδηλώσεις
Επισκέπτες εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η κατασκευή σχετικών βοηθητικών εγκαταστάσεων θα ήταν χρήσιμη.
Επιπλέον η πόλη της Κοζάνης, βρίσκεται στο μέσον χειμερινών προορισμών σκι.
Επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη και τους γύρω Νομούς


Η χρηματοδότηση των δράσεων θα γίνει από το ΠΕΠ 2014-2020.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου