Η συζήτηση άναψε για τα καλά όταν διακεκριμένοι επιστήμονες που βρέθηκαν στο στούντιο, προσπάθησαν με στοιχεία να καλύψουν τα κενά που άφησε η αστυνομική έρευνα και η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η μητέρα και η θεία του άτυχου φοιτητή, μπήκαν στο στούντιο για να ενημερωθούν για τα νέα ευρήματα της δεύτερης νεκροτομής, αλλά και να απευθύνουν έκκληση στους Καλύμνιους που γνωρίζουν, να μιλήσουν.
Ειδικός γιατρός αποκαλύπτει…
Στο στούντιο βρέθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης που συμμετείχε με άλλους τρεις ιατροδικαστές στη δεύτερη νεκροτομή που ζήτησαν οι συγγενείς.
Μαζί του στο πάνελ ήταν και ο χειρουργός ορθοπεδικός, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργος Σαφός. Ο ειδικός επιστήμονας και πραγματογνώμονας που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο κ. Τσαντίρη, μελέτησε την ακτινοσκόπηση που έγινε στη σορό του άτυχου φοιτητή.
Τα όσα είπε στο «Τούνελ» σοκάρουν και φέρνουν τα πάνω – κάτω στο θρίλερ που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
«Από την ακτινοσκόπηση δεν προέκυψε κανένα κάταγμα που να δικαιολογεί πτώση από ύψος. Για την ακρίβεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατροδικαστή που αμφισβητήθηκε από την οικογένεια, αναφέρεται ως αιτία θανάτου «δευτερογενής καταπληξία ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατές με πτώση».
Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Τσαντίρης σε ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη απάντησε:
«Για να οδηγηθεί ένας ιατροδικαστής στο συμπέρασμα αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ατύχημα ή αυτοκτονία, πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό αλλά και να έχει τα αποτελέσματα ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Δεν πρόκειται για υποκειμενικά συμπεράσματα, αλλά για αποτελέσματα έρευνας διαφόρων επιστημών. Στην περίπτωση του Νίκου Χατζηπαύλου οι εξετάσεις αυτές διενεργήθηκαν στη δεύτερη νεκροτομή σε μια φάση προόδου της σήψης. Σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Στη δεύτερη νεκροτομή βρήκαμε πολλά θλαστικά τραύματα αλλά όχι κατάγματα. Τα θλαστικά τραύματα προκύπτουν είτε από ισχυρή βία ή από πτώση. Η ακτινοσκόπηση όμως δεν έδειξε κατάγματα κι αυτό είναι το σοβαρό» ανέφερε ο κ. Τσαντίρης και συνέχισε:
«Αν υπήρξε πτώση, έστω και μια παράδοξη πτώση, είδε κανείς αν κάποιος έσπρωξε τον νέο από το γκρεμό ή όχι;».
Αυτοψία στον τόπο που βρέθηκε η σορός του φοιτητή
Την κουβέντα των ειδικών που βρέθηκαν στο στούντιο του «Τούνελ», βοήθησε αρκετά η αυτοψία που έκανε στον τόπο ο συνάδελφος Δημήτρης Δρόσος από το Kalymnosnews.gr.
Στα πλάνα φαίνονται η απότομη πλαγιά με τα κοφτερά βράχια και το μονοπάτι που φέρεται να ακολούθησε ο Νίκος Χατζηπαύλου.
Στην αρχή του βίντεο ο δημοσιογράφος έδειξε το σημείο που εντοπίστηκε το ποδήλατο του φοιτητή, στα όρια του οικισμού εκεί ακριβώς όπου βρίσκονται τα τελευταία σπίτια. Σε μια απόσταση περίπου εξήντα μέτρων, ανηφορίζοντας προς το βουνό, δίπλα σε μια στάνη και μέσα σε ένα χαντάκι που δεν είναι ορατό από το δρόμο, εντοπίστηκε η σορός του παιδιού. Ήταν ανάσκελα με ελαφριά κλίση προς τα δεξιά. Η κοντομάνικη μπλούζα που φορούσε ήταν σκισμένη, στην πλάτη υπήρχαν γδαρσίματα, ενώ έφερε κακώσεις στο κεφάλι και στο σώμα.
Ακριβώς από πάνω φαίνεται η απότομη πλαγιά του βουνού του Προφήτη Ηλία ύψους περίπου πενήντα μέτρων. Σ΄αυτήν υπάρχει ένα εξαιρετικά δύσβατο κι επικίνδυνο μονοπάτι που δεν διακρίνεται από την κάτω πλευρά και που φέρεται να ακολούθησε ο Νίκος.
Στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος δείχνει τα σημεία που βρέθηκαν διάσπαρτα το ένα παπούτσι, η μπλούζα και το κομποσκοίνι του άτυχου νέου.
Διασώστης έδειξε σε εικόνα τα ντοκουμέντα
Ο Κώστας Βάλβης οικογενειακός φίλος και εθελοντής διασώστης που βρέθηκε στο στούντιο, συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου νεαρού.
Ισχυρίστηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εθελοντές είχαν περάσει από το συγκεκριμένο σημείο πάνω από δέκα φορές. Η σορός δεν υπήρχε εκεί, αλλά ούτε το παπούτσι του παιδιού ή το φούτερ του λίγο πιο ψηλά.
«Το φούτερ βρέθηκε από την ανάποδη πλευρά σαράντα μέτρα πάνω από το έδαφος. Ήταν απλωμένο πάνω σε έναν θάμνο στη βραχώδη πλαγιά, σαν κάποιος να το είχε τοποθετήσει εκεί. Ακόμη και στην περίπτωση που το άφησε το ίδιο το θύμα, θα το είχαμε σίγουρα δει.
Είπαν πως το σώμα του είχε σφηνώσει και συγκρατηθεί σε ένα απόκρημνο σημείο της βραχώδους πλαγιάς. Ανέβηκα προσωπικά και το είδα. Θεωρώ πως εκεί, δεν μπορεί να παραμείνει ένα πτώμα».
Για να καταλάβουν οι ειδικοί τα όσα έλεγε, σηκώθηκε και έδειξε στο βίντεο τα σημεία – κλειδιά.
Ο τεχνικός σύμβουλος κ. Τσαντίρης σχολιάζοντας την πρώτη νεκροτομή του συναδέλφου του, είπε:
«Σχετικά με τη ρήξη σπλάχνου που αναφέρει θα υπήρχε μεγάλη και ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία. Η πρόοδος της σήψης ήταν μειονέκτημα που παρεμπόδισε την πλήρη αναγνώριση. Θα περιμένουμε την εικόνα των ιστολογικών εξετάσεων για να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις».
Την ίδια ώρα μάρτυρες ανέφεραν στο «Τούνελ» την ύπαρξη περίεργων κυκλωμάτων που δρουν στην περιοχή που βρέθηκε νεκρός ο νεαρός φοιτητής. Το γεγονός αυτό αναζωπύρωσε τη συζήτηση στο στούντιο και όλοι συμφώνησαν πως οι καταγγελίες θα πρέπει να διερευνηθούν προσεκτικά από τις Αρχές.
Η δικηγόρος της οικογένειας Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα αναφέρθηκε στον νομικό αγώνα τους μέχρι να γίνει δεκτό το αίτημα της δεύτερης νεκροτομής. Διερωτήθηκε πως ο θάνατος του νεαρού φοιτητή χαρακτηρίστηκε ως ατύχημα, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.
«Δεν θ’ αφήσω την υπόθεση να κλείσει…»
Η μητέρα του άτυχου νέου Ιωάννα Αποστολάκη- Χατζηπαύλου είπε πως δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το κακό που βρήκε την οικογένεια της.
«Νιώθω πως ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν. Μετά από τόσες μέρες κατάφερα ν’ αγκαλιάσω και να φιλήσω το παιδί μου για τελευταία φορά», είπε.
Όταν η Αγγελική Νικολούλη τη ρώτησε γιατί τις πρώτες μέρες μίλησε για συγκάλυψη, απάντησε πως της φάνηκε παράξενο το παιδί της να βρέθηκε ξαφνικά μετά από έξι μέρες αναζήτησης μετά από τέτοια μεγάλη κινητοποίηση.
«Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού μου είπαν να μην αφήσω την υπόθεση να κλείσει. Θέλουμε σαν οικογένεια να πάρουμε απαντήσεις, πως χάθηκε το παιδί μας» τόνισε με έμφαση.
Ανέφερε πως ο Νίκος ήταν αθλητικός τύπος, αγαπούσε την πεζοπορία και την εξερεύνηση καινούριων τόπων. Είπε ακόμη πως στο νησί έβρεξε μόνο μία μέρα μετά την εξαφάνιση, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών υπήρχε ηλιοφάνεια.
'
anikolouli
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου