Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης: «Έγινε απόπειρα να μπει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας άνθρωπος των Σκοπίων»

«Δεχόμαστε κι έχουμε δεχθεί ακόμη κι απειλές κι έχουμε και τις προειδοποιήσεις από επίσημες πλευρές, ότι πρέπει να προσέχουμε» δήλωσε στην εκπομπή FOCUS PRESS του ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.



«Εδώ στην περιοχή μας είχαμε μία ιστορία. Η Εκκλησία μου ανέθεσε να κάνω μία έρευνα, πάνω σε συγκεκριμένο θέμα. Τελικά απεδείχθη ότι πρόκειται για μία «μακεδονική» ιστορία και είναι ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό θέμα, γιατί η απόπειρα ήταν να μπει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, άνθρωπος των Σκοπίων. Πρωταγωνίστησαν κάποιοι άνθρωποι εδώ στην περιοχή, που έκαναν μάλιστα αδυσώπητο πόλεμο σε συγκεκριμένο επίσκοπο, γιατί εκείνος είχε το νου του και πρόσεχε, κι έβλεπε προς τα πού πηγαίνει η συγκεκριμένη ιστορία… Κι όταν κάποιοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρότα, μας είπαν ότι εδώ μέσα πρόκειται για σκοπιανή «ιστορία». Και οι αρμόδιοι μας είπαν ότι πρέπει να προσέχουμε.»

Στην ερώτηση αν ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς, στους οποίους αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης, βρίσκονται και άνθρωποι με θεσμική θέση, ο κ. Παύλος απάντησε θετικά.






thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου