Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Κοζάνης – ΑΠΘ για το εξασθενές χρώμιο στη λίμνη Σαριγκιόλ

Για τη συνέχιση της συνεργασίας του Δήμου με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σχετικά με το ζήτημα της διερεύνησης της παρουσίας εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα της λίμνης Σαριγκιόλ μίλησε, μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου.



Η μελέτη αυτή αποσκοπεί στη χωρο-χρονική παρακολούθηση της ρύπανσης του υπόγειου νερού της λεκάνης Σαριγκιόλ από το εξασθενές χρώμιο ή/και άλλα βαρέα μέταλλα, καθώς, επίσης, και στην αξιολόγηση της αλληλεπίδρασης υγρής-στερεής φάσης που μπορεί να επηρεάσει τις συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου ή/και άλλων βαρέων μετάλλων στη συγκεκριμένη περιοχή. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε τη σημαντικότητα αυτού του έργου για την προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, στόχος του Δήμου είναι «να έχουμε καλύτερα στοιχεία για το ιδιαίτερα δύσκολο αυτό φαινόμενο, για να θωρακίσουμε περισσότερο τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΚ και της περιοχής».


Ερωτώμενος για την εξέλιξη του φαινομένου, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε ότι περιμένει τους επιστήμονες να μιλήσουν για αυτό, καθώς δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος για το θέμα. Επίσης, δήλωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δε διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, καθώς το νερό που πίνουν είναι καθαρό. : «Είναι ξεκάθαρο και σαφέστατο, όμως, ότι οι κάτοικοι δεν πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο.
Πίνουν νερό που έρχονται από άλλες περιοχές και δρομολογούμε λύσεις για ακόμη καλύτερης ποιότητας νερό από τη Ζωοδόχο Πηγή που θα λύσει το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο κ. Ιωαννίδης.




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου