Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Στον Εισαγγελέα Κοζάνης για τα Πνευματικά δικαιώματα οι εστιάτορες – καφετεριούχοι

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ  ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ

Το  θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων για τη μουσική που παίζουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι επαγγελματίες σχολίασε, μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εστιατόρων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και
Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Γρηγόρης Τσαπατσάρης,
λέγοντας πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και παραμένει.
Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως κάθε βεβαίωση που αποστέλλεται από την ΑΕΠΙ πρέπει να συνοδεύεται  από ένστολο αστυνομικό, διαφορετικά είναι απλή διαπίστευση. Παρόλα αυτά, τα πρόστιμα πληρώνονται, οι καταστηματάρχες καταφεύγουν στο εφετείο και πληρώνουν πρόστιμα! Συνήθως, όμως , οι εν λόγω εταιρείες, στέλνουν τιμολόγιο πληρωμής, για επαγγελματία, ακόμη και αν πρόκειται για κλειστά μαγαζιά ή άλλαξε ιδιοκτησία.

Στην Κοζάνη συγκεκριμένα, το Σωματείο κατήγγειλε την ΑΕΠΙ στην Εισαγγελία, μιας και έχουν «κατασφάξει» τα μαγαζιά οι εν λόγω εταιρείες, με τον κ. Τσαπατσάρη να καταγγέλλει ασυδοσία στο θέμα. «Πετούν το χρήστη στη γωνία, και του λένε να τα βρουν στα δικαστήρια με τις εταιρείες για τα πνευματικά δικαιώματα . Το πανελλήνιο σωματείο έκανε ένα κατόρθωμα, παρά τα εξώδικα και τις αγωγές που έχουμε, παρόλα αυτά αθωώσαμε κόσμο», με τον κ. Τσαπατσάρη να λέει προς τους συναδέλφους του επαγγελματίες ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Μάλιστα ενδεικτικά αναφέρουμε πως για ένα μέσο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, του βγαίνει να πληρώνει για τα πνευματικά δικαιώματα περί τα 1000  ευρώ το χρόνο, ενώ υπάρχει λύση για πιστοποίηση και κατοχύρωση μέσω άλλης εταιρείας, με πολύ πιο μικρό κόστος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου