Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Πανελλαδικές 2018: Πότε θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής στα πεδία

Ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων ανά πανεπιστήμιο και στη συνέχεια δηλώσεις για συμμετοχή στις Πανελλήνιες είναι το νέο χρονοδιάγραμμα που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδεία.
Η αιφνίδια -μεσούσης της σχολικής χρονιάς- ένταξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο μηχανογραφικό δελτίο φέρνει ανατροπές στη ρουτίνα του χρονοδιαγράμματος των Πανελληνίων.
Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να περιμένουν λίγες ακόμα μέρες μέχρι να κάνουν τις δηλώσεις για συμμετοχή στις Πανελλήνιες, οι οποίες μετατίθενται για πρώτη χρονιά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Νωρίτερα, -στην περίπτωση που προλάβουν- και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μέχρι τις 15 Μαρτίου, θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων.

Μόλις την Παρασκευή βγήκε το ΦΕΚ του νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου και πλέον οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις ημερομηνίες.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν στον Ελεύθερο Τύπο ότι κρίνεται ως θετικό βήμα οι μαθητές πρώτα να γνωρίζουν τον αριθμό εισακτέων ανά τμήμα και σχολή και στη συνέχεια να κάνουν δηλώσεις. Βέβαια, κι αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί από φέτος καθώς όλα τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα έχουν ανατραπεί.

Τι άλλο περιμένουν οι υποψήφιοι

Η ψήφιση του νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν έχει απαντήσει σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στους υποψήφιους των Πανελλαδικών. Δύο υπουργικές αποφάσεις αναμένονται, που θα ξεδιαλύνουν τον τρόπο πρόσβασης των υποψηφίων στο νέο Πανεπιστήμιο:

– Υπουργική Απόφαση για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, που θα ορίζει την κατανομή των νέων 5 σχολών και 26 τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

– Υπουργική Απόφαση για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, που θα ορίζει την αντιστοίχηση των τομέων του Λυκείου με τις σχολές του νέου Πανεπιστημίου. Υπενθυμίζεται ότι φέτος, για πρώτη χρονιά, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα έχουν πριμοδοτημένη πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ενώ για τα υπόλοιπα πανεπιστήμια το ποσοστό πρόσβασης είναι 5%, για το ΠΔΑ θα φτάσει το 10% επιπλέον του αριθμού εισακτέων.





ελεύθερος τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου