Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Έτοιμη η τοπική αγορά της Κοζάνης για τις Πασχαλινές αγορές

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ – ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
Το μήνυμα του πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου

Ξεκινάει την Κυριακή 1 Απριλίου το Εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης , ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά με διευρυμένο ωράριο από τη Μεγάλη  Δευτέρα, ώστε να εξυπηρετηθεί το κοινό για τις αγορές του ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Το μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου είναι θετικό, ελπίζοντας πως η αγορά θα κινηθεί, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρό του υπάρχει επάρκεια εμπορευμάτων στην αγορά!

Ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης αναφέρθηκε στην τοπική αγορά και το κλίμα που υπάρχει, λέγοντας πως: «ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε τα καταστήματα της Κοζάνης να δουν καλύτερες ημέρες». Σημείωσε, επίσης, ότι τα μαγαζιά είναι έτοιμα για το Πάσχα, οι βιτρίνες έχουν στολιστεί, τα εμπορεύματα είναι έτοιμα, ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες παραλαβές νέων εμπορευμάτων για τη νέα σεζόν που έρχεται. «Είμαστε καθ΄όλα έτοιμοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο, τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά την Κυριακή των Βαϊων 1 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, ενώ από τη Mεγάλη Δευτέρα τα καταστήματα θα είναι μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη καθημερινά πρωί- απόγευμα , μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα. Τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 12 μ.  μέχρι τις 7 το απόγευμα  και το μεγάλο Σάββατο έως τις 4 το απόγευμα. Τα μαγαζιά θα μείνουν κλειστά την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα και επανέρχονται από την Τρίτη μετά το Πάσχα.

Εντωμεταξύ, η τοπική αγορά αναμένει την «Ανάσταση» με τις Πασχαλινές αγορές, μιας και h κίνηση στα μαγαζιά ήταν πολύ υποτονική μετά το τέλος των εκπτώσεων. Όπως είπε ο ίδιος, και τον Φεβρουάριο δεν κινήθηκε καλά, αλλά υπήρξε μια πτώση στο 15% την περίοδο των Αποκριών, ενώ εξίσου πτωτική είναι η εικόνα της αγοράς και τον μήνα Μάρτιο που διανύουμε . «Ο κόσμος πιστεύω πως θα πληρωθεί και θα κινηθεί η αγορά λίγο καλύτερα», εκτίμησε.

Όπως όλα δείχνουν, η κακή ψυχολογία επηρεάζει τον κόσμο, εν μέσω της κακής οικονομικής συγκυρίας , με τους δύο αυτούς παράγοντες να επιδεινώνουν την κατάσταση και σε αυτό δεν συμβάλλουν οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. «Τα τελευταία οχτώ – εννιά χρόνια βιώνουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία και το χαμόγελό μας. Πρέπει να βγούμε στην αγορά .  Η αγορά δεν είναι μόνο ψώνια και οικονομική συναλλαγή, είναι μια καθημερινή κοινωνική συναναστροφή . Εμείς λέμε μια καλημέρα στον κόσμο και αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε…», είπε με νόημα κλείνοντας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου