Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Νηστίσιμη συνταγή για Κέικ

Σαρακοστή και για όσους νηστεύουν ή ακόμη και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή απλά αποφεύγουν το βούτυρο, αυτό το κέικ είναι το κατάλληλο γλυκό!

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι (γενικής χρήσης)


3 κουταλιές της σούπας κακάο (μη ζαχαρούχο)



1 ζάχαρη φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουτ. αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 φλιτζάνι νερό

Προθερμείνετε το φούρνο στους 180 C.

Αναμειγνύετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και απλώνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ή στρόγγυλο ταψί που προηγουμένως έχετε στρώσει μια αντικολλητική ταινία.

Κάντε με το χέρι σας τρεις «λακκούβες» δύο μικρές και μία μεγαλύτερη. Στην πρώτη ρίχνετε το ξύδι, στη δεύτερη τη βανίλια και στην τρίτη τη μεγαλύτερη , το λάδι. Προσθέτετε το νερό που πρέπει να πάει παντού και ανακατεύετε καλά , μέσα στη φόρμα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά ( ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω, ανάλογα με το φούρνο).

Το γλυκάκι είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου