Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Μία πανελλήνια πρωτοτυπία η 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών στην Κοζάνη

Για την πρώτη συνάντηση Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη την Κυριακή του Θωμά μίλησαν ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ, Γιάννης Ιωαννίδης, και ο Αρχιμουσικός της Πανδώρας, Νίκος Χρυσοχόου, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν την Παρασκευή, 13 Απριλίου.
Ο Οργανισμός και ο Δήμος Κοζάνης οργανώνουν για πρώτη φορά τη συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης Πανδώρα, η Ορχήστρα Πνευστών Κ.Ω.Θ., η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς και ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού Κέρκυρας.
Ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοχόου για τη συνεργασία του και για την προσπάθεια που κατέβαλλε για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος σκοπός, ενώ μιλώντας για την εκδήλωση δήλωσε “Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας, μία πόλη η οποία διακρίνεται για τα μουσικά της δρώμενα, για τις μουσικές της καταβολές. Ήταν κάτι που έλειπε. Με αυτό τον τρόπο νομίζω συμπληρώνουμε το κάδρο και νομίζω ότι θα είναι μία πολύ όμορφη παράσταση”.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχόου, στόχο του πρώτου φεστιβάλ αποτελεί η ανάδειξη των έργων τα οποία είναι αυθεντικά γραμμένα για την ορχήστρα των πνευστών, αλλά και να αποτελέσει πόλο έλξης για τις Φιλαρμονικές ορχήστρες στην πόλη μας και να αναπτυχθούν δεσμοί αδελφοποίησης και σύσφιξης μεταξύ των Φιλαρμονικών ορχηστρών πνευστών οργάνων. Όπως επισήμανε ο ίδιος “Αυτό είναι μία πανελλήνια πρωτοτυπία, καθώς ο στόχος μας είναι η αναζήτηση ταυτότητας της Φιλαρμονικής ορχήστρας πνευστών με το να αναδείξουμε τη μουσική η οποία είναι γνήσια για αυτά τα μουσικά σύνολα”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερεις από τις πέντε Φιλαρμονικές που αναφέρθηκαν πρόκειται να συμμετάσχουν και στη λιτανεία της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, από τον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προς τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 15 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου