Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πρόταση Περιφερειάρχη να αναλάβει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης τη Διάσωση του Εκθεσιακού Κέντρου

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 437.000 ΕΥΡΩ

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση που ενδέχεται να αποδειχθεί μονόδρομος στη διάσωση του φορέα του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας , κατέθεσε στο «τραπέζι» της συζήτησης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, παρουσία του Περιφερειάρχη και του δημάρχου Κοζάνης αλλά και όλων των εμπλεκόμενων.
Με δεδομένο ότι τα συσσωρευμένα χρέη στο Εκθεσιακό ανέρχονται  ξεπερνούν τις 437.000 ευρώ, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», πρότεινε  να αναλάβει μέσω του Περιφερειακού Ταμείου τη διάσωση του φορέα.

Να σημειωθεί πως δεν συζητήθηκαν στη σύσκεψη επιμέρους τεχνικά και διαχειριστικά ζητήματα, ωστόσο η πρόταση του περιφερειάρχη κάνει λόγω για ολική ανάληψη του ποσού από το Περιφερειακό Ταμείο, στο ποσό που προκύψει τελικά . Σε κάθε περίπτωση θα συσταθεί και ομάδα εργασίας για να καταλήξει σύντομα για την επί μέρους πρόταση, ενώ φυσικά θα πρέπει το θέμα να συζητηθεί στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κοζάνης και του Εκθεσιακού.

Η συγκεκριμένη λύση δεν αφήνει άλλα περιθώρια ελιγμών, και πιθανόν να γίνει δεκτή, παρόλα αυτά στην πρώτη αυτή συνάντηση δεν υπήρξαν δεσμεύσεις από καμία πλευρά. Πολύ σύντομα θα υπάρξουν και νέες εξελίξεις για το θέμα.





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου