Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Έλληνες στρατιωτικοί: Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους στρατιώτες

Χθες απορρίφθηκε και τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που πιάστηκαν από Τούρκους στον Έβρο. Τα τουρκικά ΜΜΕ, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από καιρό έδειξαν εικόνες τους από την μεταφορά τους στο δικαστήριο.

Ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης φέρεται, σύμφωνα με την Milliyet, να δήλωσε στο δικαστήριο:


«Περάσαμε κατά λάθος στην τουρκική πλευρά καθώς ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Όταν είδαμε τους Τούρκους στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην γίνει κάτι κακό. Μπορούσα να καλέσω τους στρατιώτες μου με το τηλέφωνο ως υπολοχαγός αν είχα κακές προθέσεις. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Είπαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και εκείνοι κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους στρατιώτες από το να κάνουν την κλήση. Απλά ακολουθήσαμε ίχνη στο χιόνι που νομίζαμε ότι είναι από παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες».

Στον ίδιο άξονα ο Δημήτρης Κούκλατζης δήλωσε:

«Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι' αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».




newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου