Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου σε Κοζάνη και Εορδαία

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων

Την Δευτέρα 23 Απρ 2018, θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή της εορτής του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Για τη Φρουρά Κοζάνης, η εορτή θα γίνει στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:



Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου του Στρατοπέδου «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ» από 08:00-10:30 το πρωί. Επίσημη δοξολογία και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Στρατοπέδου στις 11:00 Ω.

Εορτασμός Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σερβίων

Εορτάζει Ο Ιερός Ναός του  Αγίου Γεωργίου Σερβίων τη Δευτέρα 23 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης την Κυριακή 22 Απριλίου στις 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου. Στις 7:45 θα γίνει η Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.  Την Δευτέρα 23 Απριλίου στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Πανηγυρίζει ο Ι Ν του Αγίου Γεωργίου Αναρράχης

Τον πολιούχο της Άγιο Γεώργιο, τιμά η Τοπική Κοινότητα Αναρράχης και ο Δήμος Εορδαίας, την Δευτέρα 23 Απριλίου. Το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία της Αναρράχης συγκροτήματα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Την Κυριακή, 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας στο χωριό, με την συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Εορδαίας  «Αριστοτέλης». Την Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στις 8 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Καβαλάρηδες για τον Άγιο Γεώργιο στον Περδίκκα

Η Πολιτιστική Λέσχη Ποντίων Περδίκκα, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, διοργανώνει την Κυριακή 22 Απριλίου, σειρά εκδηλώσεων, με τους καβαλάρηδες να τιμούν τον τροπαιοφόρο Άγιο.  Στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Περδίκκα θα γίνει εκκλησιασμός και αμέσως μετά θα μεταφερθεί η εικόνα από τον χώρο της Εκκλησίας στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην τοποθεσία « Φράγμα», συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Εορδαίας, πλήθους κόσμου και καβαλάρηδων από την ευρύτερη περιοχή. Θα ακολουθήσει, στις εγκαταστάσεις της Λέσχης, δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα





ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου