Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Πανκοζανίτικη αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία Κοζάνης την Τετάρτη

21 ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

– «Η Κοζάνη να αποδείξει ότι έχει ενδιαφέρον για τη ζωή και τον άνθρωπο»

Η Κοζάνη θα είναι μια από τις δώδεκα (12) πόλεις της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη , διοργάνωση που ανέλαβε η Ελλάδα.
Στην πόλη εκείνη την ημέρα εθελοντικοί σύλλογοι συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να περάσουν μηνύματα αιμοδοσίας και εθελοντισμού, με κύριο σύνθημα  «Να είσαι εκεί για τον άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή».

Αναλυτικότερα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα ζωής», Θεόδωρος Τσαουσίδης, η εκδήλωση – μεγάλη αιμοδοσία  θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 από τις 12:00 – 20:00, (προσέλευση μέχρι 19:00), στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης και σε αυτή θα συμμετέχουν είκοσι ένα (21) λαογραφικοί – πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι της Κοζάνης , στο πλαίσιο μιας πανκοζανίτικης αιμοδοσίας! «Θα γίνει μια μεγάλη αιμοδοσία, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Κάνω ένα δυνατό κάλεσμα σε όλο τον κόσμο , ώστε να δικαιολογηθεί γιατί η Κοζάνη είναι μια από τις 12 πόλεις της χώρας που συμμετέχει με εκδηλώσεις στην ημέρα αυτή. Είναι μια πόλη με πολλούς εθελοντές αιμοδότες, που κάνουν πολλά πράγματα και κάθε ημέρα ακουγόμαστε για αυτό που παράγουμε. Πρέπει, όμως, να το αποδείξουμε», είπε χαρακτηριστικά στο κάλεσμά του ο κ. Τσαουσίδης.

Μάλιστα να σημειωθεί πως οι σκηνές που θα τραβηχτούν την ημέρα εκείνη θα κυκλοφορήσουν ως video στον παγκόσμιο οργανισμό αιμοδοσίας , οπότε στόχος των διοργανωτών είναι να αποδείξουν ότι η Κοζάνη έχει εθελοντισμό! «Οι κοζανίτες αγαπούν τον άνθρωπο, την υγεία τη ζωή. Η Κοζάνη να αποδείξει ότι έχει εθελοντισμό!», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Στόχος είναι να δημιουργηθεί και μια νέα γενιά αιμοδοτών, για το λόγο αυτό οι εθελοντές του συλλόγου ενημερώνουν τα σχολεία για την αξία της αιμοδοσίας, αλλά και για συναφή θέματα, όπως την αξία της ποδηλασίας, με αφορμή την ποδηλατοδρομία που θα γίνει το Σάββατο 12 Μαΐου στις 17.30 , με εκκίνηση από το καμπαναριό και πορεία σε Άργιλο , Κλείτος, δασάκι Αγίας Ειρήνης και ενημέρωση που θα γίνει για την χρήση κράνους στα ποδήλατα.

Επίσης, ο κ. Τσαουσίδης πέρασε το μήνυμα δωρεάς ζωής, δωρεάς ομφαλοπλακουντιακού αίματος, δωρεάς μυελού των οστών, δωρεάς οργάνων, λέγοντας πως η αξία της δωρεάς ζωής είναι τεράστια. Παράλληλα με την εκδήλωση αιμοδοσίας, την Τετάρτη, θα λαμβάνονται και δείγματα για την εγγραφή δοτών στο μητρώο δωρητών μυελού των οστών (λήψη δείγματος με λήψη σάλιου). Η σπουδαία δουλειά του συλλόγου έχει φέρει καρπούς, αφού ο 25ος συμβατός δότης είναι γεγονός! Πρόκειται για τον Σάκη Γιαπουντζόπουλο από τη Νεάπολη, που ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ότι είναι συμβατός και θα μπορέσει να σώσει μια ανθρώπινη ζωή, κάτι που παραδέχεται ότι δεν περίμενε πως θα γίνει ποτέ!

«Η Κοζάνη να αποδείξει ότι έχει ενδιαφέρον για τη ζωή και τον άνθρωπο», κατέληξε ο ίδιος , καλώντας όλο τον κόσμο να δείξει ενδιαφέρον για τις εθελοντικές δράσεις εκτός της αιμοδοσίας, όπως τη δωρεά μυελού των οστών, αλλά και βλαστοκυττάρων, με τον σύλλογο να κάνει μια σημαντική προσπάθεια και σε αυτό το κομμάτι όπου έχουν δοθεί πάνω από 5.500 δείγματα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με τις 10.000 δείγματα να είναι το  απαραίτητο όριο για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Συμμετέχουν: Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, Χορευτικός όμιλος Ποντίων ¨Αντάμωμαν¨, Πολιτιστικοί-Λαογραφικοί σύλλογοι: Η Κόζιανη, Φίλοι της Παράδοσης, οι Σύλλογοι Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης ΕΡΑΔΥΜ –ΣΥΡΑΚΟΖ, το Σωματείο ΔΕΗ ¨Η Ένωση¨, Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Μακεδνοί, Ηπειρωτών, Πλατάνια, Αγίου Αθανασίου, Μικρασιατών, Κρεβατάκια, Αλώνια, Υδραυλικών, Ποντίων Φοιτητών, Δρομέων Υγείας, ΟΔΙΚΟ, Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης, Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 από τις 12:00 -20:00.







prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου