Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Στον αέρα η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής για τη διαχείριση των αδέσποτων στην Κοζάνη-Καταγγελίες για τις μαζικές φόλες

Καταγγελία σε δύο πολίτες στα Κρεβατάκια υποβλήθηκαν από συμπολίτισσά μας μετά την επιθετική στάση τους την ώρα που τάιζε αδέσποτα. Η υπόθεση πιθανόν να φτάσει και στην εισαγγελία για να αναζητηθούν στη συνέχεια και οι υπαίτιοι για τις μαζικές θανατώσεις τόσων ζώων, οι οποίοι ίσως να συσχετιστούν με τις παραπάνω καταγγελίες.


Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν απαγορεύεται να ταΐζεις ζώα, αρκεί φυσικά να μην αφήνεις σκουπίδια. Από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα αδέσποτα που γεννούν κουτάβια, γιατί οι στειρώσεις είναι μετρημένες, προτιμότερο είναι να ταΐζονται παρά να είναι νηστικά.

Τα φιλοζωικά σωματεία ζητούν μια ανοιχτή συνέλευση με το δήμο Κοζάνης για να λυθούν πρακτικά πολλά ζητήματα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Γρηγοριάδη να βρίσκεται σε στενή επικοινωνία μαζί τους. Ακόμα όμως δεν υπάρχει η πενταμελής επιτροπή, όπως ορίζει ο νόμος για να παρθούν αποφάσεις για την επικινδυνότητα κάποιων ζώων, αλλά και για άλλες λεπτομέρειες του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων.

Δυστυχώς ακόμα υπάρχει αμφισβήτηση μεταξύ δήμου και φιλόζωων , γεγονός που επηρεάζει την όλη κατάσταση που βιώνει καθημερινά ο πολίτης με τα αδέσποτα. Οι δικαστικές διαμάχες συνεχίζονται και αυτό καθυστερεί τη συγκρότηση της πενταμελούς, αλλά και την από κοινού διαχείριση των ζώων εις βάρος φυσικά του απλού πολίτη, αλλά και των ίδιων των ζώων.

Τα τελευταία κρούσματα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Κάποιοι μιλούν για επανειλημμένες κρούσεις στο δήμο να μαζέψει τα ενοχλητικά ζώα που τώρα θανατώθηκαν βίαια με το δήμο να απαντά ότι δεν υπάρχει στο αρχείο η καταγραφή του γεγονότος. Οι στειρώσεις για το δήμο βαίνουν ικανοποιητικά, ενώ για τα σωματεία δεν είναι αρκετές.

Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης είναι στη μέση. Ακόμα πάντως αναμένουμε τις περίφημες ποτίστρες και ταΐστρες που θα τοποθετηθούν σε ενδεδειγμένα σημεία για τα αδέσποτα με το δήμο Κοζάνης να έχει πια εξασφαλίσει τα χρήματα για την αγορά τους.




prlogos
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου