Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Προκλητικός και ο αντίπαλος του Ερντογάν – Στην Κομοτηνή ο Μουχαρέμ Ιντζέ με το βλέμμα στη Θράκη

Ακόμη μια… ιδιωτική επίσκεψη Τούρκου πολιτικού στη Θράκη προκαλεί. Ο ανθυποψήφιος του Ερντογάν, ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα βρεθεί στην Κομοτηνή, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία. Ο υποψήφιος των κεμαλιστών, του κόμματος που διεκδικεί μερικές δεκάδες ελληνικά νησιά θα μιλήσει μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας.Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση, καθώς η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτικού χαρακτήρα, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε πολιτικό επίπεδο με αντιδράσεις τόσο από τα κπόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας επιλέγει να έρθει… στην Ελλάδα και να μιλήσει σε μη Τούρκους πολίτες. Η Θράκη μπαίνει στο στόχαστρο και των κεμαλιστών, όπως ακριβώς μπαίνει εδώ και χρόνια και στο στόχαστρο του Ερντογάν.

Σε μια κίνηση – πρόκληση μάλιστα ο αντίπαλος του Ερντογάν θα μιλήσει μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας της περιοχής ουσιαστικά θέλοντας να στείλει μήνυμα περί της υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας, καταπατώντας έτσι κάθε έννοια διεθνούς δικαίου που αναγνωρίζει μόνο θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή.

Μάλιστα ο Μουχαρέμ Ιντζέ θέλει να δείξει ότι σε αντίθεση με τον Ερντογάν εκείνος μπορεί προεκλογικά να πάει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και να κάνει ομιλία, ενώ κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί στον Ερντογάν.

Το πρόγραμμα – πρόκληση του Μουχαρέμ Ιντζέ

Στη μία και μισή ο Τούρκος υποψήφιος θα βρεθεί στην αυτοαποκαλούμενη “Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής” και στη συνέχεια, ένα τέταρτο μετά τις δύο το μεσημέρι θα βρεθεί στην αυτοαποκαλούμενη “Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης”, ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στο Τσουκούρ καφέ και στη συνέχεια στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ. Η επίσκεψη θα λήξει νωρίς το απόγευμα καθώς έχει προγραμματιστεί να περάσει τα σύνορα με τη Βουλγαρία στις τέσσερις.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου υποψηφίου για την προεδρία αποτελεί ακόμη μια πρόκληση από την μεριά της Τουρκίας και δείχνει ότι άσχετα από το ποιος έχει την εξουσία η Θράκη μπαίνει στο στόχαστρο.newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου