Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ερχεται νέα χαλάρωση στα Capital Controls – Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

Ετοιμοι για νέες αλλαγές και περαιτέρω χαλάρωση στα capital controls σε ότι έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις είναι το υπουργείο οικονομικών. Την Δευτέρα  αναμένεται να στείλει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση και οι αλλαγές να ισχύσουν το επόμενο διάστημα.


Σε ό,τι αφορά το μηνιαίο όριο ανάληψης από τα στοιχεία των τραπεζών προκύπτει ότι τα 2.300 ευρώ το μήνα δεν εξαντλούνται καθώς ο μέσος όρος ανάληψης ανά φυσικό πρόσωπο διαμορφώνεται στα 800-1.000 ευρώ.

Σε ότι έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις αναμένεται  να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους από το εξωτερικό (π.χ. μια τουριστική επιχείρηση) και τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμό που διατηρεί σε ελληνική τράπεζα να μπορούν να κάνουν ανάληψη αυτών στο 100%, χωρίς δηλαδή να υπόκεινται σε περιορισμούς.

Επίσης, σχεδιάζεται η απελευθέρωση από τους περιορισμούς για τα χρήματα που μπαίνουν στο τραπεζικό λογαριασμό μιας εμπορικής εταιρείας όταν η συναλλαγή γίνεται με κάρτα από τράπεζα του εξωτερικού.





eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου