Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Τα μυστικά για το delivery που δεν θέλουν να ξέρετε τα εστιατόρια

Είναι βολικό και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Η παραγγελία φαγητού από έξω γνωρίζει μεγάλη άνθηση ακόμη και στη χώρα μας και παρά την κρίση. Ωστόσο, όσο νόστιμο, εύκολο και οικονομικό κι εάν είναι τις περισσότερες φορές υπάρχουν κάποια σκοτεινά μυστικά τα οποία οι εστιάτορες δεν θέλουν φυσικά να ξέρετε. Ας δούμε μερικά από αυτά...


Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΑΤΕ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Ενδεχομένως να σας έχει περάσει από το μυαλό ότι είναι φθηνότερο πλέον να παραγγέλνετε φαγητό από το να τρώτε στο εστιατόριο: άλλωστε δεν πληρώνετε για το σέρβις και δεν καταλαμβάνετε χώρο στο εστιατόριο. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, υπάρχει περίπτωση, ανάλογα με την αλυσίδα, να πληρώσετε μέχρι και 15% περισσότερο από το εάν τρώγατε στο εστιατόριο επειδή κάποιοι χρεώνουν ακριβότερα τις μερίδες πακέτο για delivery.


ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΡΕΣΚΟ
Σύμφωνα πάντα με εργαζόμενους, πολλές αλυσίδες με φαγητό σε πακέτο δεν είναι και τόσο προσεκτικές με το 'φρέσκο' φαγητό τους, το αφήνουν όλη νύχτα εκτός ψυγείου και την επομένη το ξαναζεσταίνουν και το σερβίρουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΓΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΣΑΣ
Εάν παίρνετε μόνοι σας την παραγγελία σας από το εστιατόριο, μην γεμίσετε το αναψυκτικό σας με πάγο φεύγοντας. Υπάλληλος που εργαζόταν σε τέτοιου είδους εστιατόριο συμβούλευε μέσω γνωστής ιστοσελίδας τους πελάτες "να μην βάζουν πάγο στα ποτά τους", αναφέροντας ότι έχει δει άπειρες παγομηχανές με μούχλα και σκοτωμένες μύγες στον πάτο. Εάν σας το φέρουν σπίτι, βάλτε δικό σας πάγο.

ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ MSG
Το MSG (γλουταμινικό μονονάτριο) είναι ένα χημικό πρόσθετο που χρησιμοποιείται στα προπαρασκευασμένα φαγητά, ιδιαίτερα στην κινεζική κουζίνα, στα κονσερβοποιημένα λαχανικά, στις σούπες και στα επεξεργασμένα κρέατα. Επίσης, βρίσκεται στα κράκερ και τα πατατάκια με γεύση τυρί, στα νούντλς, στα ντρέσινγκ για σαλάτες, στα διάφορα ντιπ και άλλα. Εάν παραγγέλνετε από έξω και το εστιατόριο ισχυρίζεται ότι δεν προσθέτει στο φαγητό MSG, μην τους πιστεύετε. Ακόμη κι εάν δεν το προσθέτουν οι ίδιοι, βρίσκεται ήδη στις σάλτσες ή στους κύβους που χρησιμοποιούν.

ΠΡΟΤΜΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΕΤΣΑΠ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε τις αντλίες με την κέτσαπ και την μουστάρδα που έχουν πολλές αλυσίδες. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τη δική σας που έχετε σπίτι. Εκτός του ότι οι αντλίες αυτές δεν καθαρίζονται όσο συχνά θα έπρεπε, η δική σας κέτσαπ θα είναι μάλλον καλύτερης ποιότητας.



ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΣΑΣ
Σύμφωνα με εργαζόμενους είναι καλύτερα να μένετε πιστοί στα κλασικά υλικά μιας πίτσας παρά να πειραματίζεστε. Ένας υπάλληλος ανέφερε σε μπλογκ ότι "το θέμα με αυτά τα υλικά είναι ότι δεν καταναλώνονται και καθώς αγοράζονται σε μεγάλες ποσότητες, καταλήγουν να μπαγιατέψουν και σχεδόν να σαπίσουν μέχρι να αποφασίσουν να τα πετάξουν"


ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό και να παραγείλετε το σπέσιαλ της ημέρας αλλά να έχετε υπόψη σας ότι συνήθως παρασκευάζονται με τα υλικά που κοντεύουν τα λήξουν και τα οποία τα εστιατόρια θέλουν να ξεφορτωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.


Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗ
Υποθέτουμε λανθασμένα ότι όταν παραγγέλνουμε από ένα εστιατόριο, το φαγητό μας θα είναι πιο φρέσκο και πιο προσεγμένο από το εάν το ετοιμάζαμε μόνοι μας. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες πολλών εργαζομένων στον τομέα της σίτισης, πολύ συχνά οι αλυσίδες απλώς ζεσταίνουν το κατεψυγμένο φαγητό που μαγειρεύτηκε κάπου αλλού και μας το σερβίρουν για φρέσκο.



Lovefood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου