Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Κοζάνη: Ιστορία, πολιτισμός, παράδοση και τέχνη στις γιορτές «Πέλεκον 2018»

Αφιερωμένες στην Ιστορία, τον πολιτισμό,  την παράδοση και τις τέχνες, θα είναι και φέτος οι μέρες γιορτών Βοίου με την επωνυμία «Πέλεκον 2018», που για  τρίτη κατά σειρά χρονιά πραγματοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Βοίου.
Οι εκδηλώσεις  θα διαρκέσουν έως τις 24 Ιουνίου 2018 και διεξάγονται  στην Σιάτιστα, τον Πελεκάνο, στον Αλιάκμονα και στην Νεάπολη, με πλήθος δράσεων, όπως εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, ημερίδες με επίκεντρο την ιστορία της Μακεδονίας,  παρουσιάσεις βιβλίων   και καλεσμένους επιστήμονες, λαογράφους, ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, καταγόμενων από την περιοχή του Βοίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα  Τρίτη 19 Ιουνίου από τις 10 στο Πνευματικό Κέντρο Εράτυρας, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι ψηφιδωτού για παιδιά και ενήλικες- με τον  ψηφιδογράφο Νίκο Πιτσαλίδη. Την Πέμπτη 21 Ιουνίου στον Πελεκάνο και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο στις 7:30 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με τίτλο: « Ο Μακεδονικός Αγώνας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου