Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Δείτε όλα τα στατιστικά - Πτωτική η τάση στις βαθμολογίες

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018 και τα στατιστικά δεδομένα των υποψηφίων.



Η Νεοελληνική Γλώσσα φαίνεται οτι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με περίπου 15% των γραπτών κάτω από τη βάση και λίγο περισσότερο από το 1% να βαθμολογείται με άριστα.

Στα Αρχαία Ελληνικά περίπου το 25% πήρε βαθμολογίες κάτω από τη βάση ενώ ποσοστό κοντά στο 4,5% βαθμολογήθηκε με άριστα.

Καλή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες των Λατινικών ενώ φαίνεται οτι στη θεωρητική κατεύθυνση η κατάσταση κινείται στο “συν-πλην” με πέρυσι, όπως έλεγαν εκπαιδευτικοί καθώς οι βαθμολογίες είναι λίγο καλύτερες και οι θέσεις περισσότερες.

Οι χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά φαίνεται οτι επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων στη θετική κατεύθυνση, ενώ πτωτική αναμένεται να είναι η τάση και σε περιζήτητες σχολές, ενδεχομένως και στις Ιατρικές.


Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για πτώση, και δη σημαντική στις πλέον περιζήτητες σχολές, τις ιατρικές, κρίνοντας από τις χειρότερες επιδόσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Βιολογία Προσανατολισμού.

Ετσι, πιθανό είναι η Ιατρική Αθηνών να βρεθεί και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19.000 μορίων. Το 2017 η βάση ήταν 19.143 και το 2016 19.063 μόρια.

Οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν στα λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16-7-2018 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΓΕΛ_2018-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΓΕΛ_2018-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ -ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ


ΓΕΛ_2018-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΓΕΛ_2018-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ


ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ (2)

ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝ. ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝ. ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦ. ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου