Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Υποδοχή των τριών εικόνων του ιστορικού Πόντου στο μοναστήρι του Βαζελώνα

Με λαμπρότητα τελείται αυτό το Σαββατοκύριακο, 23-24 Ιουνίου, ο πανηγυρικός εορτασμός του γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος στο χωριό Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης.
Για πρώτη φορά συνεορτάζονται οι Ιερές Εικόνες του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, του Αγίου Γεωργίου Περιστερεωτέα και της Παναγίας Σουμελά που υποδέχτηκαν με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια οι πιστοί του χωριού σήμερα το απόγευμα,  Σάββατο 23 Ιουνίου.


Μετά την υποδοχή των Ιερών Εικόνων τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός και στις 21.00 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. Αύριο το πρωί, Κυριακή 24 Ιουνίου, στις 07.00 θα γίνει Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και των ιερών εικόνων. Τέλος, θα λάβουν μέρος καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και το απόγευμα, στις 19:00, παράκληση Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη.  Για το διήμερο οι Εικόνες έχουν τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.


Σημειώνεται ότι φέτος, και για πρώτη φορά στην ιστορία των τριών μεγάλων μονών του ιστορικού Πόντου, του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, οι αντίστοιχες Ιερές Εικόνες συναντήθηκαν στο Ροδοχώρι της Νάουσας, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, τον περασμένο Απρίλιο.

Η επόμενη θρησκευτική συνάντηση των εικόνων θα πραγματοποιηθεί στις πλαγιές του Βερμίου όρους, στο χωριό Καστανιά, ανήμερα της εορτής της Παναγίας.



prlogos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου