Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Δ. Μακεδονία: O πρόεδρος της ΔΕΗ, για Αμύνταιο και Καρδιά

«Είναι μαχητό το θέμα της παράτασης των ωρών λειτουργίας των μονάδων Αμυνταίου και Καρδιάς της ΔΕΗ», τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ  Μανώλης Παναγιωτάκης, επισημαίνοντας  ότι «το ζήτημα αυτό δεν έχει ληξει, αφού ισχύει η απόφαση της ελληνικής πολιτείας το 2015 για 32000 ώρες λειτουργίας και όχι 17000 που ήταν η προηγούμενη απόφαση για τις μονάδες Αμυνταίου και Καρδιάς».


Παρά την παρέμβαση της επιτροπής περιβάλλοντος στην Ευρώπη για τις 17.000 ώρες  και την μη παράταση των ωρών λειτουργίας των δύο μονάδων της ΔΕΗ, η οποία υπήρξε έπειτα από καταγγελίες ανταγωνιστών της ΔΕΗ,  το ζήτημα αυτό παραμένει σε διεκδίκηση, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Παναγιωτάκη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ , χαρακτήρισε ως «εξαιρετική ικανοποιητική» την εξέλιξη της κατασκευής της νέας μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5, για την οποία υπογράμμισε ότι «θα μπεί στο σύστημα λειτουργίας το 2020 και όχι το 2022»

Σε ότι αφορά το μεγάλο έργο των αποθειώσεων στις 4 μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά  ότι «γίνονται προσπάθειες  να  ολοκληρωθούν όλες στην ώρα τους». Όπως επεσήμανε ο Διοικητής της Επιχείρησης, «σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και την Πολιτεία, διασφαλίζεται  ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα  εφοδιασμού της χώρας, αλλά και δεν θα απογυμνωθεί η ΔΕΗ από την λιγνιτική της δραστηριότητα».



ΕΡΤ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου