Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Αφιέρωμα:"80 χρόνια Μάνος Ελευθερίου" στην Πτολεμαϊδα

Μια παράσταση-γιορτή, αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο
που σφράγισε με τα λόγια του το ελληνικό τραγούδι.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ποιητή και συγγραφέα Μάνο Ελευθερίου, που φέτος γιορτάζει τα 80 του χρόνια.

Τετάρτη 18 Ιουλίου, 9:15 μ.μ.
στην Πτολεμαϊδα, στο «Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών»

Τον άνθρωπο που με την παρουσία του, τη σκέψη του και τις λέξεις του, σφράγισε τη πνευματική ζωή της Ελλάδας από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Ποιητής, συγγραφέας, διανοούμενος, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Μάνος Ελευθερίου είναι μια από τις σταθερές μας, στο νεότερο και σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.
Οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του –όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.ά.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.ά.)– σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, για περισσότερα από 50 χρόνια. «Παραπονεμένα λόγια», «Μαρκίζα», «Σ’ αυτή τη γειτονιά», «Ατέλειωτη εκδρομή», «Άμλετ της Σελήνης» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν στην ξεχωριστή αυτή βραδιά.



Ερμηνεία τραγουδιών: Ρίτα Αντωνοπούλου
Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου
Αφήγηση: Τάσος Νούσιας
Επιλογή κειμένων: Κωνσταντίνα Βαρσάμη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Λευτέρης Γιοβανίδης


Τιμή εισιτηρίου: 
10 ευρώ, γενική είσοδος
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Προπώληση: ηλεκτρονικά στο viva.gr και στα καταστήματα SEVEN SPOTS
Πληροφορίες: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, τηλ. 24610-24062 εσωτ. 1 ή 6944070216



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου