Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η ρύθμιση βάσει την οποίας δίδεται στους δύο αξιωματικούς στην Αδριανούπολη το δικαίωμα να έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.Χρειάστηκε να περάσουν περί τους δύο μήνες από την ημέρα που εξαγγέλθηκε για να ψηφιστεί σήμερα η τελικά από τη Βουλή η ρύθμιση βάσει την οποίας δίδεται στους δύο αξιωματικούς που είναι έγκλειστοι στην Τουρκία το δικαίωμα να έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό και κατά συνέπεια στην γειτονική χώρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το τουρκικό δικαστήριο έθετε ως επιχείρημα για τη μη αποφυλάκιση τους ότι οι δύο δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Με την τροπολογία ορίζεται  ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού. Η τροπολογία ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα.

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξήγησε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα υπηρετούν στην Τουρκία. Έτσι το επιχείρημα των Τούρκων για να μην αποφυλακιστούν ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία  καταρρίπτεται. Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι την Παρασκευή θα παρουσιασθούν εκ νέου στο δικαστήριο οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί και για τον λόγο αυτό δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι.thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου