Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Κοζάνη: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκτέλεση τριών έργων ενεργειακής αναβάθμισης που αφορά σχολικά κτίρια. Συγκεκριμένα εκτελούνται έργα στο 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης, στο σχολικό συγκρότημα  Κρόκου και στο Γυμνάσιο Καπνοχωρίου. Οι παρεµβάσεις στα σχολεία περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις του κτιριακού κελύφους (μονώσεις- αλλαγή κουφωμάτων) και ενεργειακή αναβάθµιση των Η/Μ εγκαταστάσεων.
Τα έργα χρηματοδοτούνται  από πιστώσεις του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράµµατος 2012 – 2016 (Ε.Α.Π. 2012-2016 – Τοπικός Πόρος).

Ο Δήμος Κοζάνης έχει ήδη ολοκληρώσει αντίστοιχες αναβαθμίσεις στο Δημαρχείο Κοζάνης, στο κτήριο της Τεχνικής Υπηρεσίας και στο σχολικό συγκρότημα Ξηρολίμνης. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η διαγωνιστική διαδικασία για ανάδειξη μελετητή για επιπλέον 14 ενεργειακές αναβαθμίσεις σε σχολικές μονάδες. Στόχος των παρεμβάσεων όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης είναι η ενεργειακή αναβάθμιση όσο το δυνατόν περισσότερων σχολικών κτηρίων ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.πηγή: ert  Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου